Svenska
Blog

Årets andra biobesök

Tanken var ju denna gång att det skulle vara The Amazing Spider-Man 2 som skulle stå på menyn, men den har ju som sagt inte haft premiär ännu. Men det har däremot Liam Neesons senaste film haft, och eftersom han är lite av en favorit hos mig var det svårt att motstå suget efter att se vad han hittar på för något denna gång.

Non-Stop må vara en dussin-thriller i mängden, men den hade fortfarande ett väldigt intressant upplägg som gjorde att den stack ut lite extra. Han spelar en smått deprimerad man som ska resa med ett flygplan över atlanten, och helt plötstigt får han ett sms av en okänd avsändare om att en passagerare kommer dö var tjugonde minut om inte en summa på 150 miljoner dollar överförs till ett specifikt konto.

Och ni som skulle säga att Liam Neeson är en dålig skådespelare för att han i princip gör samma roll i nästan alla filmer han medverkar i kan gå och dra något gammalt över er. För när jag väljer att se en film med honom så får jag precis vad jag förväntar mig, och det är Liam Neeson.

Filmen var spännande, överraskande och bjöd även på små glimtar av humor till och från. Det enda jag kan ha lite invändningar emot, är hur man väljer ut och presenterar de personer som man vill att vi i publiken ska misstänka ligga bakom allt, då mina starkaste misstankar uppenbarade sig alldeles för tidigt. Men det kanske bara var jag.

Så för att sammanfatta det hela så var det en film helt i min smak, och jag kommer säkerligen att se om den senare när den släppts på Blu-ray. Så gillar ni Liam Neeson och hans upptåg så är det självklart att ni borde ta er en titt på denna rulle.

Årets andra biobesök

Tummen upp!

HQ