Svenska
En Ängelsk Diskussion del 1

En Ängelsk Diskussion del 1

Skrivet av Witch King den 21 januari 2010 kl 14:44

Att bevisa icke-existens.

På den kristna bloggen http://kristendom.blogg.se/index.html har Angela, som tillhör den syrisk ortodoxa Kyrkan St Petrus i Hallonbergen, utmanat ateister att möta henne i en debatt gällande huruvida gud existerar eller ej. Jag och bbnews här på forumet har valt att ta del av denna debatt.

Formatet som Angela vill ha debatten i är dessvärre under all kritik. För det första är hon och hennes väninna Jennifers hemsida ganska omständig att ha och göra med då det kommer till att som besökare kommentera deras bloggar, speciellt då man är bortskämd med Game Reactors behändiga upplägg och funktioner (som att kunna redigera det man själv skrivit).
För det andra måste ateistens meningsmotståndare, nämligen Angela själv, godkänna ens argument före publicering. Ursprungligen fann jag personligen inga större problem med detta då jag, naiv som jag var, faktiskt litade på Angelas ord att detta var för att sortera bort svordommar och påhopp men det blev bara klarare och klarare att så inte var fallet.

Debattören bbnews skrev till Angela blad efter blad med både svar och kritik till hennes utmaning men inte ett ord har ännu publicerats. Istället har hon kallat dessa brev för "irrelevant bludder".

Själv har jag efter att ha blivit utsatt för halmdocke-argument och aldrig känt mig så missförstådd i hela mitt liv även fått mitt svar refuserat där jag försökte förklarar dessa missförstånd för henne.

Själv gillar jag inte debatter... alls, varken man blir censurerad eller inte!

Det jag vill ha är öppna diskussioner där målet inte är att övertala så många som möjligt att man själv har rätt utan att alla har samma möjlighet att uttrycka sina tankar och där man kan utvecklas som människa och inte bara som debattör.

Idén med att alla kan säga vad de känner för är att alla kan påpeka fel i andras tankesätt, kunskapsbank och resonemang utan att riskera att bli censuerad. En öppen diskussion har målet att utbilda, inte propagera.

Idén är alltså att man själv kan ändra uppfattning och fortfarande utgå som vinnare, något skulle ses som en brakande förlust i en regelrätt debatt.

Nu tänkte vi att diskussionen skulle ske på följande vis istället som tidigare på kristendomsbloggen:

Jag kommer i denna och i efterkommande delar av denna bloggserie att publicera Angelas utmaningar och gudsargument så att alla får en möjlighet att få alla sina kommentarer publicerade, alltså även de kommentarer Angela inte själv vill besvara...

Låt oss börja:

Följ Debatten. TEISM VS ATEISM

Jag har ofta mött ateister som hävdar att deras ståndpunkt, att Gud inte finns, är förutsättningslös och bygger på förnuftiga skäl. Jag har därför valt att öppna upp för ett meningsutbyte med dessa ateister. Jag välkomnar och uppmanar därför ateister att, i kommentarerna, skriva och försöka bevisa sin ståndpunkt: att Gud inte finns. Därefter kommer jag att presentera argument för Guds existens, men detta först efter att ateisterna har gjort sitt bästa.

Syftet med detta initiativ är att visa att ateister är mycket mer religiösa än vad man kan tänkta sig och att deras ställningstagande, i allra högsta grad, är byggda på rena antaganden som de helt enkelt inte kan bevisa eller ge förnuftiga skäl för. Ateismen är dessutom varken hängiven vetenskapen eller det logiska tänkandet: deras ståndpunkt bryter mot både sann vetenskap och logik. Idag har dock ateismen fått ett företräde i våra samhällen och det brukar anses att ateister är "de smarta", vilket är falskt.

Jag hoppas även att våra ateistiska och skeptiska läsare begrundar vad som kommer att dokumenteras och ger Gudstron ännu en chans: Gud älskar dig och Han tror på dig, även om du varken älskar och tror på Honom.

HQ