Svenska
Blog
Gamereactors Tavla - del 1

Gamereactors Tavla - del 1

Skrivet av wushudanne den 13 augusti 2010 kl 16:21

Efter lite tips/önskemål från Mr. Hegevall, så har jag valt att måla Mega Man. Mega Man är en smakfullt retroaktig och värdig karaktär med en tidslöshet som få andra spelkaraktärer har. En karaktär som hamnat lite i skymundan och inte fått lika mycket cred eller uppmärksamhet som t ex Mario eller Sonic.
När jag var typ 11-12 år så klarade jag Mega Man 2 för första gången och blev belönad med detta klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=K2_aNgdd-qA&playnext=1&vide
os=ujGYzgVkRl4

Detta var runt 1991-1992 och jag tyckte att det var skitsnyggt. Musiken i kombination med det grafiska skapade, enligt mig, en emotionell atmosfär som få andra spel på den tiden ens försökte. Jag kanske är lite töntig som resonerar så här, men att bli berörd av olika audiovisuella upplevelser kanske är ett kriterium för att själv kunna skapa starka uttrycksfulla bilder?

Hur som helst... Inatt satt jag och knåpade ihop några skisser för vad som kan komma att bli den tavla som Petter beställde. Samtliga skisser är snabbt utförda och är mer eller mindre bara lösa idéer som kan komma att modifieras. Skulle hemskt gärna vilja veta vilken/vilka ni gillar bäst, för det kommer att avgöra vilken jag sedan målar nästa vecka.

1. Pump
Mega man brukar ju käka någon typ av energipluppar i spelen, så i denna bild så tankar han sig själv med bensin. Rolig och ironisk bild med en glad Mega Man.

2. Upgrade
Mega man uppgraderade sin armkanon och gick lite overboard. Kanonen kommer jag dock att försöka göra om, titta på riktig en förlaga, och göra bättre om det visar sig att det blir den jag målar. Rolig bild med en frustrerad Mega Man.

3. In repair
Mega Man har gått sönder, en robot måste ju sköta underhållet av sina delar. En förtvivlad Mega Man i en kul och samtidigt sympatiframkallande bild.

4. Stillness
En mer seriös Mega Man, med en sorts underton av värdighet. Mindre rolig bild, men med en såndär lagom fin känsla av positiv melankoli som jag annars kan få från t ex det tidigare you-tubeklippet.

HQ