Svenska
Blog
Mattias Snygg - En inspiration

Mattias Snygg - En inspiration

Skrivet av wushudanne den 10 september 2011 kl 13:44

För ca 3,5 år sedan så skaffade jag mig min Wacom-bräda. Jag var lite osäker på om jag skulle köra på en mindre och billigare bamboo, eller om jag skulle satsa på en dyrare intuos3, A5 wide edition. Till slut så bestämde jag mig för den dyrare modellen, med det resonemang att det var bättre att köpa den dyrare och eventuellt sälja den vidare än att köpa den billigare och finna den otillräcklig.

Jag hade funderat ett tag på att skaffa en ritplatta, men aldrig orkat sätta mig in i det hela och ta reda på vilka program man bör använda osv. Men sen kom The Darkness från Starbreeze, och efter att ha klarat spelet så belönades man med en speedpaintingvideo från Mattias Snygg som jobbade på spelet. Betagen som jag blev så letade jag upp Herr Snyggs hemsida och blev alldeles gråtfärdig... Jag blev förstörd. Och pånyttfödd. Hans grejer var makalösa, inspirerande och hänförande. Slängde iväg ett mail och frågade vilka grejer han använde. Fick svar ganska snabbt, med informationen om att en wacombräda och Corel Painter var hans preferenser.
Jag var hyfsad på Photoshop, men pga Mattias Snygg så var jag ju TVUNGEN att lära mig Corel Painter. Ville ju att mina grejer skulle se ut som hans i slutänden. Hans verk har en förmåga att se ruffiga och ofärdiga ut samtidigt som de har ett otroligt levande uttryck. Känslan och tekniken är fulländad och han lyckas undvika den där fula och stela photoshop-looken i och med att han använder varierade penslar/verktyg som ger realistiska texturer.

Jag gav upp att försöka hitta hans stil för ett bra tag sedan, och har istället hittat nya inspirationer, men hans verk får fortfarande min mage att knipa ihop. Jag blir förtvivlad och förälskad på samma gång.

Hans hemsida har renoverats och han har inte lika många grejer uppe längre, men ta en titt ändå för det äger.
http://mattiassnygg.com/Mattias_Snygg/Welcome.html

HQ