Svenska
Blog
Tips och tricks i måleri

Tips och tricks i måleri

Skrivet av wushudanne den 9 februari 2012 kl 16:20

Ni efterfrågade en steg för steg tutorial i digitalt måleri, såväl som traditionellt måleri. Två av mina största inspirationer är Mattias Snygg(främst digitalt) och James Jean(främst traditionellt).

Mattias Snygg har en levande och rå teknik, med tydliga penseldrag och texturer som lyckas få det digitala att se ut som riktigt måleri. Jag älskar hans grejer och det var tack vare honom som jag kom i kontakt med Corel Painter samt införskaffade en ritplatta. På hans hemsida finns det några stycken tutorials som hjälpte mig att komma igång och tänka annorlunda i mitt bildskapande. Den inspirationen jag fick från hans verk och tutorials är en stor anledning till min utveckling de senaste åren.
http://mattiassnygg.com/Mattias_Snygg/Tutorials.html

James Jean är kanske min allra största inspiration just nu. Det var tack vare hans arbeten som jag kom igång på allvar igen med det traditionella måleriet. Han har en enorm lekfullhet i sina motiv, blandat med ironi/vemod/mörker. Att hans teknik dessutom är helt vansinnigt förförisk är bara en bonus. När jag upptäckte honom så bläddrade jag igenom bloggarkivet på hans hemsida, och där hittade jag många tips på material som jag aldrig hade använt förut. Det vart lite dyrt och tidskrävande att köp in och testa allt, men det har generat många lyckade experiment också. Han har även ett twitterkonto där han emellanåt lägger upp processbilder, så kolla in det om ni vill ha ännu mer insikt.
http://jamesjean.com/

För övrigt så håller jag på med en egen enklare steg för steg tutorial, och förhoppningsvis så inspirerar det någon när den väl kommer.

HQ