Svenska
Blog
Kräkmedel i spel#1

Kräkmedel i spel#1

Skrivet av wushudanne den 7 november 2012 kl 11:12

Tänkte starta en liten bloggserie där jag tar upp återkommande tendenser i spel som VERKLIGEN stör mig och får mig att vilja slita av mig skinnet.

1. Tribaltatueringar

Satt och lirade Assassins Creed 3 igår och fick kväljningar när desmonds underarm avslöjade en vidrig tribaltatuering. Så äcklad blev jag att jag genast slog på paus och fotade styggelsen på TV:n.

Varför måste var och varannan spelutvecklare slänga in dessa? De var ascoola 1998, och varenda steroidstinn macho-wannabee skaffade en. Jag antar att de då represnterade någon typ av fräck "attitude", och att man fann det grafiskt intressant. Jag hade polare som kors och tvärs slängde på sig "trajjbulls" som inte betydde ett skit, och trodde att de var ashäftiga medan de satt på krogen med bärsen i ena handen och helosansalvan i den andra. Jodå, de hade "gaddat" sig, ser du.

Så fort någon karaktär ska vara lite "edgy" och ball, så slänger man på dessa taffliga krumelurer. De tycks vara lika obligatoriska som det spikiga håret är på "coola" cyberpunk-brudar i spelvärlden.
Är det för att jag har blivit gammal och inte kan relatera då spelen riktas mot en yngre publik, eller är det så att spelmakare oftast består av en grupp insnöade neonnissar med inverterad känsla för smak?

Visst, jag förstår ju att det är enklare att i ett spel rendera en tribaltatuering än en mer komplex sådan med flera färger och detaljer, men jag ser hellre att man är mer kreativ och använder god smak.
Jag hoppas verkligen att man tänker om och låter detta dö ut tillsammans med bandanas och spikigt hår, för då kanske Final fantasy återigen går att titta på.

HQ