Svenska
Blog
Jag hatar bilspel...

Jag hatar bilspel...

Jag har aldrig gillat bilspel i någon större utsträckning. De spel jag har lirat mest var det första Driver till PS1 och det första Forza till xbox. Det jag har störst problem med är det monotona och fantasilösa upplägget som aldrig varierar. För att man ska kunna njuta av bilspel så måste man antingen älska racing och bilkultur eller/och gilla tävlingsmomentet som framförallt erbjuds i form multiplayer. Jag gillar varken onlinespelande eller bilar, så det är kört för min del.

Jag har precis suttit en timma med Forza: Horizon, ett spel som jag direkt tycker är snyggt och som håller hög kvalitet i alla aspekter. Men, herregud, vad uttråkad jag blir. Fruktansvärt osexigt och orelaterbart för min del. Det finns inget i spelet eller upplevelsen som förankrar mig eller som får mig att vilja gå vidare. Spelet presenteras med en glattig attityd, som skriker högt och smaklöst om hur "ascoolt" det är med bilar, hårvax och lackverkstad. Själv så spyr jag lite grann och gråter över att jag måste testa spelet lite till för att ge det en chans.
Jag förstår ju tjusningen i att låsa upp/köpa nya bilar och utforska deras olika egenskaper på vägen, samt spänningen att vinna ett lopp mot mänskliga motståndare. Problemet är att jag vet redan innan jag sätter igång spelet hur den resan kommer att se ut. Det kommer aldrig några överraskningar.

Bilkörning i spel kommer aldrig vara lika kul som verklig bilkörning, så varför utnyttjar man inte spelmediet för att göra saker man INTE kan göra i verkligheten? De flesta spel jag uppskattar tillåter mig att göra och uppleva saker jag aldrig skulle kunna göra i vardagen. Förvisso så lär jag ju aldrig äga eller köra en ferrari, men det är lättare för mig att komma närmare det än vad det är att hängglida över Gotham som Batman. Ge mig ett bilspel där racing och snabba bilar är ett medel för något större. Ett bilspel med story och rpg-inslag, jordnära och underhållande. Något som får mig att verkligen VILJA blir bra på att köra de bilar jag samlar på mig.

HQ