Svenska
Blog
Jag duger inte...

Jag duger inte...

... åt Kungliga Konsthögskolan(KKH).
Det årliga avslaget kom nyss i ett mail och jag är ju inte förvånad. Detta är fjärde eller femte gången jag söker, och jag har väl insett att det jag gör är väldigt långt ifrån det som räknas som "konst" enligt svensk konstelit.

Det som suger mest är att det saknas vettiga alternativ och möjligheter för mig att utveckla det jag gör, och istället får jag knega vidare på mitt nattjobb där jag offrar både fysisk och mental hälsa. Ett jobb som är lika stimulerande och utvecklande som att äta grus.
Jag hade hoppats att om jag någonsin skulle komma in så kunde jag kanske hoppa på ett utbytesstudentprogram och möjligen få testa på att studera mer tekniskt och klassiskt måleri i Italien eller Frankrike(eller var som helst där det erbjuds). Ofta så har man en annan syn på konst längre söderut i Europa, men även i USA. Det är inte så att jag vill måla blommor och vaser, men jag vill applicera det tekniska kunnandet i min egen stil och vidare utveckla mina ganska vridna motiv. Men, istället så går chanserna, resurserna och möjligheterna till andra individer.
Följ länken för att se några av KKH:s masterstudenters examensutställningar:
http://www.kkh.se/index.php/sv/utstaellningar/galleri-mejan

HQ