Svenska
Blog
Den där jävla Håkan Hellström...

Den där jävla Håkan Hellström...

"Han är så genuin"...
"Du fattar inte grejen"...
"Det handlar om hjärta"...

Jo, visst, det är genuint att lura små kids, som inte har koll på musik som sträcker sig längre bak än sent 90-tal, att tro att det han gör är originellt. Hela hans image är så enormt utstuderad, och gräslig just därför, att jag mår illa. Men det värsta är inte Håkan själv, nej, det allra värsta är att så väldigt många hyllar honom till absurdum. Jag förstår varför dock, det är ren okunskap, och jag försöker ha sympati. Men vissa dagar, som när media svämmar över av hyllningar av hans framträdande på Skansen(var det så?), då tryter tålamodet.

När jag hörde hans singel "Det kommer aldrig vara över för mig" så kunde jag direkt höra stölden från The Killers, men det tog ytterligare lite funderande innan jag hörde U2-stölden. Detta har grämt mig i veckor, att man liksom inte reagerar på det eller att man inte korsfäster fanskapet, utan istället hyllar honom. När man väl erkänner att han faktiskt har "lånat" så påstår man att det är ju det som är "grejen" med herr Håkan. Grejen? Vadå, att sno direkt från extremt framstående artisters låtar för att sedan lägga på en charmigt banal och självömkande text som ylas fram med målbrottsröst med en touch av ceberal pares? Är det en bra "grej"? Helvete, jag ska genast gå ut på stan i brottarbralla och pälsmössa och gnöla om mitt brustna hjärta som är i smärta och göra musikalisk karriär.

Nä, bojkotta denna gödselspridare och låt honom jobba som fågelskrämma istället.

Här har ni videon som visar jämförelsen:
http://www.youtube.com/watch?v=3vUUKo9uDGM

Vill oxå påminna om denna låt:
http://www.youtube.com/watch?v=oc-P8oDuS0Q

Och här har ni aset Håkans stöld av låten ovan(man kan ju tycka att han borde ha använt ett annat namn i titeln, men uppenbarligen så underskattar han andras musikkunskap):
http://www.youtube.com/watch?v=sGstUOPcPLo

HQ