Svenska
Blog

Min syn på de nya Transformersfilmerna 1

Skrivet av ZchmeKko den 29 maj 2010 kl 00:57

Min syn på de nya Transformersfilmerna 1

Får ursäkta för att jag inte har skrivit en vettig blogg på några veckor, jag har varit förkyld och det har varit mycket skolarbete nu på slutet.

När det för några år sedan annonserades att man skulle göra en live-action Transformersfilm blev jag genast hypad, har gillat Transformers ända sedan jag var liten. Jag har sett båda filmerna på bio, min reaktion direkt efter var som det brukar vara efter ett biobesök, bara positivt.

Några månader senare såg jag dem igen och den här gången var de inte lika bra.

Jag börjar med den första, om jag skulle sätta ett betyg så blir det en sjua. Actionen och specialeffekterna räddar filmen (det är ju trots allt det man vill se i en Transformersrulle), dock så blir det lite väl mycket slow-motion med stora explosioner och gigantiska robotar som jagar.

Skådespeleriet är på gränsen till katastrof med den alltid så irriterande Shia LeBouf, Megan Fox som bara vill visa sin kropp, Sams störande föräldrar och den otroligt felcastade Lennox.

Storyn bryr jag mig inte speciellt mycket om och då speciellt kärlekshistorien.

Sättet Michael Bay hanterar Transformerslicensen på är bedrövligt. Optimus framställs som en sopa när det gäller att slåss. Starscream vettefan vad han håller på med filmen igenom, plus att han kastar in Decepticons en och en i slutet bara för att göra skrot av dem.

Slutstriden i allmänhet är en stor besvikelse. För det första, varför åka in till staden?, kan de inte plocka upp Allsparken på något annat ställe? För det andra händer det inget (förutom att Optimus och Megatron slåss och Sam springer) Autobots springer och gömmer sig, det enda Starscream gör är att kasta en bil(?) och av någon anledning ska Blackout gå femhundra meter innan han ska slåss med Optimus (? igen)

Har Bay ens läst igenom manuset en andra gång? Det finns så mycket ologiskt och dumt med (det är värre i tvåan)

Jag avslutar med lite positivt, som sagt räddar all action och specialeffekterna filmen, några av skämten går faktiskt hem. Peter Cullen regerar som Optimus. Filmen duger som vanlig casual-underhållning på fredagskvällen, bara man inte tittar för djupt.

Det var meningen att jag skulle ha med båda filmerna i bloggen men det blev för mycket. I nästa blogg pratar jag om Revenge of the Fallen, film nummer tre och reflekterar över vad som kunde ha gjorts bättre.

HQ