Svenska
Blog

Spel från barndomen: Spyro the Dragon

Skrivet av ZchmeKko den 7 juni 2010 kl 19:36

Menar trean i serien Year of the Dragon men det fick icke plats.

Jag minns att jag en gång hyrde (på den tiden man faktiskt hyrde tv-spel) ett spel som hette Spyro the Dragon, jag tyckte spelet var så awesome att jag hyrde det igen nästa gång (hyrde spel ung. en gång varannan månad) och jag letade igenom hela den lokala spelbutiken efter det, men det fanns inte. Några månader senare var det julafton. Jag såg ett paket till mig som såg ut som ett Ps1-spel så jag slängde mig på det direkt, slet upp papperet och där låg det: Spyro the Dragon (3) Year of the Dragon, det tredje spelet i serien.

Det är en plattformare, det finns 4 olika hemvärldar med 10 banor i vardera. Den elaka häxan (har inget namn) snor alla drakägg genom ett litet hål, den enda som får plats är den lila draken Spyro, hans trollsländepolare Sparx och den alltid så coola Hunter. Målet är att leta drakägg och samla diamanter och nya världar och banor låses upp efterhand när man fått tillräckligt med ägg.

Spyros främsta egenskaper var att blåsa eld, glidflyga och stångas. På vissa banor kunde man också få spela som en annan karaktär, kängurun Sheila, pingvinen Sgt Byrd som hade rocket launchers på axlarna, yetin Bentley och rymdapan med pistol Agent 9.

Kontrollen var spot-on, helt perfekt. Banorna var fantastiska, grym variation, awesome musik och några av de bästa plattformsmomenten någonsin. Det är också ett spel jag fortfarande kan plocka upp idag och det är fortfarande roligt och utmanande.

Det tog mig 3 år att klara ut Year of the Dragon, 3 j'vla år. 3 år att hitta alla 150 ägg och 15 000 diamanter för att komma till bonusbanan och dänga häxan för en andra gång och klara 117% av spelet (det stod faktiskt så)

Min favoritstund i spelet var när man fick klå upp Moneybags (den irriterande björnen som tar diamanter för att man ska kunna komma vidare i spelet) och få tillbaks alla diamanter man betalat honom.

Min favoritbana har alltid varit Dino Mines, vilda västern med dinosaurier. Ett skyhögt tempo, bra musik och dinosaurier som poppar upp till höger och vänster med revolvrar och dynamit, det fanns även Triceratops med Gatling Guns.

Spyro Year of the Dragon har alltid varit mitt bästa spel till Playstation och jag rekommenderar det till alla som någon gång blivit underhållna av ett plattformspel, helt klart värt 90 spänn på Psn.

Spelet är för övrigt utvecklat av Insomniac som idag pysslar med Resistance och Ratchet & Clank. Måste säga att Year of the Dragon är det bästa spelet som de har gjort.

Jag spenderade många, många timmar på spelet när jag var barn och det spelet jag (då) tyckte bäst om, helt klart ett spel från barndomen

Spel från barndomen: Spyro the Dragon

You will always be the best!

HQ