Svenska
Blog

Drömutannonseringar av Nintendo på E3

Skrivet av ZchmeKko den 14 juni 2010 kl 14:28

E3 är igång och Nintendo har sin presskonferens klockan 18.00 imorgon tisdag, ska försöka liveblogga då.

Men, vad kommer de att visa? Det vet vi inte än (derp) och här är några spel jag hoppas att de visar:

Jag börjar med det som vi vet kommer, det nya Zelda, man ska göra om kontrollen från grunden för att göra det mer lättillgängligt att spela, jag hålla med om att det är svårspelat för nybörjare. Man ska också göra om Dungeon-systemet från grunden. Inte samma som förut där man springer från dungeon till dungeon, hittar items och besegrar en boss i slutet. Hur mycket jag än älskar det så välkomnar jag en förändring. Jag älskar sättet OoT, Ww och TP är uppbyggt och skulle fortfarande dregla över ett till spel i samma stil men det behövs en förändring. Nintendo vet hur man gör om rätt så jag har skyhöga förväntningar inför det nya spelet. Nya Zelda är det spelet jag ser mest fram emot under hela E3.

Retro Studios nästa spel, det har diskuterats hejvilt om vad deras nästa spel är (om de ens gör ett till Nintendoexklusivt). För några månader sen var ett nytt Starfox som var på tapeten och nu senast rykten om ett nytt Donkey Kong. Om ett nytt Starfox nu skulle komma, hoppas jag att man inte gör en on-rail shooter som det varit tidigare utan mer fri flygning,. Idén om Fox och gänget ska få springa runt till fots är jag tveksam till, det skulle nog funka bra men det var så dåligt utfört i Assualt. Släng på en bra story och det klassiska Starfoxteamet så har man en succé.

Om det nu är ett nytt Donkey Kong som kommer så vill jag väl helst ha i 3d men har inget emot ett Country 4 heller. Ett nytt plattforms Dk i 3d kan bli en perfekt counter mot Mario som en tyngre plattformare.

Nu till F-Zero. Wiin saknar ett ordentligt racingspel och Falcon kan göra bot på detta. Man skulle kunna ta F-Zero GX spelstil, göra om och lägga till lite, ett nytt Story-mode där vi får reda på lite mer om den Pawnchande falken, lägg till ett Onlineläge och nya banor.

Kirby!, ett nytt 3d Kirby sitter inte fel, ett som inte är lika lätt och kort som Kirby 64, senaste försöket med 3d.

Hur stora är då chanserna för att dessa spel ska komma? Chansen för ett nytt Zelda ligger på 95%, det ska komma.

Chansen för att Retro Studios ska göra ett nytt Nintendospel ligger på 80%, det har varit tyst om Retro ett tag och de ägs fortfarande av Nintendo så chansen är stor.

Chansen för ett nytt Kirby eller F-Zero är väldigt låg 10%

Det här är vad jag hoppas på, vad vill ni att Nintendo ska utannonsera? Jag kommer iallafall sitta bänkad 18.00 imorgon, hahre!

HQ