Svenska
Blog

Mina 30 favoritspel Plats 29

Skrivet av ZchmeKko den 25 juli 2010 kl 12:59

I den här bloggserien rankar jag mina 30 favoritspel. Listan är gjord av bara mig så det här är mina åsikter, har du problem med dem så skriv en egen

30 Call of Duty 4 Modern Warfare

29 Castlevania

Min första konsol någonsin var en Nes, till den hade jag ett tiotal spel. Några av dem, såsom Mach Rider och Top Gun var jag direkt värdelös på. Sen fanns det andra spel såsom Metroid där jag inte hade en aning om vad jag gjorde. Men det var en trio spel som stack ut, de jag faktiskt kunde klara mig ganska långt på. Super Mario Bros, Wizards and Warriors och Castlevania.

Jag bestämde mig för att ta med ett av de tre spelen och jag gick för det spelet jag tycker är bäst (duh!)

Castlevania är ett sånt briljant spel. Man tog en skopa action och en nypa plattform och resultatet blev fantastiskt. Det är 2D-sidescrollingaction när det är som bäst.

Designen i Catlevania är en av de mest udda jag sett, det finns trappor och plattformar som inte leder någonstans utan bara är där.
Fiendefloran består av en rad udda monster, det finns klassiska monster såsom spöken och skelett och lite mer udda som medusahuvud, fiskmän och puckelryggar.
Man inkluderar alla skräckikoner som finns också, det är mumier, Frankenstein, Döden himself och såklart den största skurken av dem alla, Dracula

Har jag nämnt att Castlevania är svårt också? Ett av de svåraste spelen någonsin. Mycket tack vare alla hål överallt och att man hoppar bakåt när man blir träffad. I slutet kan man inte ta mer än fyra träffar innan man dör. Visst är det idiotiskt svårt men man blir alltid sporrad till att försöka igen, det är inte spelets fel att du dör, det är ditt eget.

Castlevania är mitt absoluta favoritspel till Nes. Jag älskar det, trots att jag aldrig klarat ut det. Nästa gång jag köper Wii-Poäng kommer jag spara 500 poäng till Castlevania, någon gång ska jag klara det.

Castlevania blev inte en klassiker för ingenting, det är fantastiskt. Vampyrslakt har aldrig varit bättre. Synd bara att vi inte kan kalla hit Simon Belmont för att piska ihjäl dagens så kallade Twilight "vampyrer".

Mina 30 favoritspel Plats 29

Simon har haltat sig vidare till en av de svåraste platserna i hela spelet.

HQ