Svenska
Blog
Mina 30 favoritspel Plats 22

Mina 30 favoritspel Plats 22

Skrivet av ZchmeKko den 6 augusti 2010 kl 16:12

I den här bloggserien rankar jag mina 30 favoritspel. Listan är gjord av bara mig så det här är mina åsikter, har du problem med dem så skriv en egen

30 Call of Duy 4 Modern Warfare
29 Castlevania
28 Age of Empires 2 / Heroes of Might and Magic 3
27 Little Big Planet
26 Goldeneye 007
25 Legend of Zelda A Link to the Past
24 World of Warcraft
23 Super Smash Bros

22 Metal Gear Solid 3 Snake Eater
Konsol: Playstation 2
År: 2005
Utvecklare/Utivare: Konami

Snake smyger sig in på listan och såklart under en kartong. Metal Gear Solid 3 är inte det bästa spelet i serien men definitivt det bästa spelet överhuvudtaget till Playstation 2.

Här iklär man sig rollen som Naked Snake, personen som Solid Snake är en klon av på ett uppdrag kallat Virtous Mission. Han ska rädda en sovjetisk professor vid namn Sokolov som tvingas att utveckla en tank kapabel av att skjuta kärnvapenmissiler. Uppdraget går finfint tills man är på väg tillbaks då de träffar på The Boss, Snakes före detta mentor som förråder dem, snor Sokolov och slänger Snake ner i en flod. The Boss nya ledare, Volgin spränger en miniatyr av en kärnvapenmissil och utrotar alla bevis på att man har forskat där. Skulden läggs såklart på Usa (glömde att säga att det här utspelar sig under kalla kriget) För att då förhindra ett tredje världskrig skickar de ut Snake på ännu ett uppdrag, vilket jag inte kommer att spoila någonting av.

I Snake Eater går Kojima tillbaks till seriens grund efter det omdiskuterade Sons of Liberty med högkvalitativt smygande och en story fylld av långa cutscenes, en härlig storyline fylld med oväntade händelser och en hög av skumma, konstiga och intressanta karaktärer. Han har också bytt ut korridorerna och istället smällt in en rysk djungel fylld med ormar, krokodiler, svampar och lite annat skräp. Jag gillar verkligen det nya stealth-systemet där man byter kamouflage för att passa in i terrängen, t.ex ligger man i gräset så kan man inte ha helsvart kamouflage för då blir man garanterat upptäckt. En annan ny sak jag gillar är hela stamina-köret, att Snake måste äta med jämna mellanrum för att orka med.

I tradition med hela serien är också trean fylld med många mindfucks. Alla medlemmar i Cobra fyller mig genast med avsmak. Antingen har de en kropp täckt av bin, smidig som en spindel eller en astronaut med eldkastare. Även den sadistiske Volgin fyller mig med obehag.

Bossarna är väldigt bra gjorda, även om jag ogillar striden mot The Sorrow så är alla bossfighter av högsta kvalitet. Jag till och med missade en i min första genomspelning, jag mötte aldrig The End då jag sköt honom i bakhuvudet i ett tidigare skede. En genomspelning till och jag har kört en av de bästa bosstriderna nånsin.

Ljudet är av världsklass, såklart. Med episk musik och bra ljudeffekter.

Metal Gear Solid 3 är ett mästerverk rån början till slut som bara osar av högt produktionsvärde. Allt i hela spelet är gjort i högsta kvalitet och det är helt enkelt ett mästerverk. Metal Gear Solid 3 var också det första spelet jag faktiskt släppte en tår över, tack vare det dramatiska slutet.

HQ