Svenska
Blog

Top 5 - Spel i November/December

Skrivet av ZchmeKko den 6 november 2010 kl 21:08

Nu börjar ju julhandeln att dra igång och för oss spelfans är det den bästa perioden för att köpa spel då många utvecklare släpper sina spel vid just jul för att kunna casha in lite extra. I år är såklart inget undantag och plånboken kommer gapa tom resten av året. Här är de fem spel jag ser mest fram emot nu under November och December.

5 Worms Battle Islands Wii/PsP

Jag är ett stort Worms-fan och har varit det sen Worms Armageddon. 3D-spelen var enligt mig besvikelser. De var helt enkelt inte lika bra som 2D och det är skönt att se att Team 17 väljer att gå tillbaka till 2D. Jag skippade Reloaded som kom tidigare i år för att istället kunna köra med vänner på Wii. Det vankas klassiskt mask-krig med allt det som gjorde de äldre spelen bra samt nytt material, kan inte bli något annat än perfekt.

4 Need for Speed Hot Pursuit Ps3/X360/Pc

Det gamla Need for Speed Hot Pursuit 2 till Ps2 dras fram då och då för några matcher med brorsan, precis så som det var för några år sedan då det kördes kopiöst många biljakter. Roligt att EA väljer att ta tillbaka sin favorit i repris och det ser än så länge enormt bra och framför allt roligt ut och jag längtar tills att försöka fly från polisen i en svart Zonda. Gillar dock inte att man valt att skippa Splitscreen, Bakläxa där.

3 Gran Turismo 5 Ps3

Såklart att Gran Tursimo 5 kommer i år, eller hur? Jag har alltid varit ett stort fan av serien och del fem ser redigt smaskig ut med kopiöst mycket bilar, licenser. olika tävlingsgrenar osv osv. Hoppas bara att man fixar till bilfysiken och här har vi nog generationens bästa racingspel. Det kommer definitivt vara värt all väntan.

2 World of Warcraft Cataclysm Pc

Det var ungefär ett år sedan jag slutade spela Blizzards mastodontspel med anledningen att jag inte tyckte Wrath of the Lich King bjöd på någon utmaning. Dock så ser det ut som Cataclysm fixar den biten, plus att man adderar 5 nya nivåer, 2 nya raser och nya och intressanta zoner. Dessutom gör man om hela Azeroth och det ska bli ett nöja att lvla upp nya karaktärer i de omgjorda zonerna. Man lägger också mycket större fokus på story med phazing och cutscenes mm. vilket också kommer regera. Kan knappt bärga mig tills 7 December då Deathwing ska få på moppo.

1 Donkey Kong Country Returns Wii

När den välkända Donkey Kong-musiken började spela på E3 var jag helt fast, Dk iz backz, yeah! Den bästa primaten inom hela spelindustrin som jag trodde var död för alltid. Retro Studios vet exakt vad de håller på med och de har mixat härlig, skön retro-nostalgi med helt nytt material för att hålla spelserien fräsch efter alla dessa år. Donkey och Diddys nya äventyr är det spel jag ser överlägset mest fram emot, allt ser ut att klaffa; Plattformandet, powerupsen, musiken, grafiken, kontrollen, svårighetsgraden, ja allt och i kombination med nostalgin blir det en överlägsen combo. Ett problem dock, har inte sett varken Funky, Cranky eller Candy Kong än, hoppas inte de är bortglömda.

Top 5 - Spel i November/December

Kan knappt vänta

Vilka spel ser ni fram emot?

HQ