Svenska
Blog

Jädra SJ!!

Skrivet av ZchmeKko den 16 december 2010 kl 16:44

Jag pendlar varje dag till och från skolan med tåg 15 km. Tidigare i vinter har det väl varit någon liten försening då och då men aldrig någon längre tid. Idag var det dock annorlunda.

Jag slutade skolan 11.45 och tog mig ner till tågstationen för att åka med det tåget som gick 12.16. Tre minuter innan tåget ska gå utropas det i högtalarna att tåget blivit ersatt med buss. Ok, visst tänkte jag. Det hade ju ändå snöat i någon timme. Hela tågstationen (jag menar såklart folket i den) flyttar sig ut till busshållplatsen för att invänta bussen. När klockan är 12.35 har fortfarande bussen inte kommit och jag går in i tågstationen för att kolla när bussen kommer. 13.30 står det. En hel jädra timme kvar. En våg av bestörtning går genom tågstationen. Jag var då redigt irriterad (tåg är det enda sättet jag kan ta mig hem på) och förr att fördriva tiden tog jag en runda på stan och kollade i random affärer. En lång, dryg timme senare är jag tillbaka på tågstationen. Det står säkert ett tjugotal personer och väntar där redan. Jag väntar ytterliggare 15 minuter, fortfarande ingen bussjävel. Då kommer någon från SJ och säger att det har hänt en trafikolycka på vägen och det kommer dröja minst 30 minuter innan bussen kommer. Nu var jag riktigt förbannad, jag satte mig i tågstationen och roade mig med en hemsk Tetris-kopia i 45 minuter. Då kom till slut bussen, som blev proppfull på två sekunder, vilket tvingade mig och några andra resenärer till att stå i gången i mitten. Biljettsnubben kommer, jag visar mitt resekort och säger vart jag ska. Då säger han att bussen inte kommer stanna där (jag bor i ett litet sketet samhälle 15 km från en stor stad) De var dock snälla nog att svänga in där så jag kunde komma hem.

Så till slut kom jag hem, klockan var 14.30, cirka 2 timmar efter den egentliga tiden jag skulle ha kommit hem. Jag är grymt irriterad på SJ som först inte kan åka med tågen och skickar sen inte bussen direkt utan efter en timme. Visst kunde de inte göra något åt trafikolyckan men still. 2 jädra timmar. För att ta mig 15 km hem. Hata SJ!

HQ