Svenska
Blog

Drömutannonseringar 2011

Skrivet av ZchmeKko den 11 januari 2011 kl 22:47

Klichébloggsvarning!

Spelåret 2011 ser på förhand riktigt smaskigt ut med minst ett dussintals kvalitativa spel. Högst upp på vill ha-listan står The Legend of Zelda Skyward Sword tätt följt av The Elder Scrolls V Skyrim och Bulletstorm. 2011 kommer garanterat också vara ett år för många nya utannonseringar, från uppföljare i populära serier till nykomlingar. Många är vi också som slaviskt kommer följa de stora spelmässorna för att få en första glimt av nya spel. Vilka spel är det då vi vill se visas? Svaret varierar givetvis från person till person. Här är dock 5 spel jag hoppas ska visas i år, hur sanna/osanna det än är.

Borderlands 2

Jag har inte hört ett knyst från Gearbox angående en uppföljare på 2009 års bästa spel. Jag vet att Gearbox för tillfället jobbar på Duke Nukem Forever men en utannonsering 2011 med release 2012 skulle vara guld värt. Bara jag i alla fall får ett livstecken så blir jag nöjd. Borderlands 2 känns också relativt troligt eftersom ettan sålde bra och är inte svårt att göra uppföljare till. Fixa de repetitiva miljöerna och addera tonvis med nytt material och jag är såld. Gearbox har för tillfället 2 utannonserade projekt som de jobbar med så förhoppningsvis är ett av dem Borderlands 2

F-Zero Wii

Det finns inte ett enda bra, seriöst racingspel till Wii, skamligt är vad det är. För att hitta en bra racingupplevelse måste man därför gå tillbaka till förra generationens Gamecube och där är det bästa F-Zero GX. Varför har då inte en uppföljare till Wii släppts än? Svaret är ganska enkelt, Nintendos andra, större serier har helt enkelt sålt mer. Generellt sett så är chansen relativt liten eftersom Nintendo egentligen bara kan pumpa ut Wii och Mario relaterade titlar som säljer minst 15 miljoner för att få in pengar, ett nytt F-Zero drar på sin höjd kanske in 1 miljon. En liten gnutta hopp har dock tänts i och med Kirby's Epic Yarn och Donkey Kong Country Returns där Nintendo visar att de inte har glömt bort sina mindre populära serier helt och hållet. Hoppet är ju det sista som lämnar människan.

Starfox Wii

På tal om mindre populära Nintendo-serier, här är en till. Fallet Starfox delar F-Zeros dilemma (drar in mindre pengar etc.) men det ser ljusare ut för Fox och gänget. Miyamoto har ju själv sagt att Starfox skulle passa till Wii. Det har också florerat ett antal heta rykten på Internet angående ett nytt Starfox det senaste året. Förhoppningsvis får vi ta en flygtur med Starfox innan Wii:n pensioneras.

Ett bra Spyro

Det fanns 3 riktigt bra Spyro-spel till Ps1, sedan sålde Sony rättigheterna (urdumt gjort) och det var inte längre Insomniac (Ratchet and Clank, Resistance) som utvecklade nästa spel i serien. De nya utvecklarna förstörde allt som gjorde originalen så bra och Spyro blev dömd till medelmåtta-träsket. Nu vill jag se en riktig reboot av serien och helst i händerna på bra folk, Ubisoft t.ex. Lyckas de göra ett spel som innehåller det som gjorde de första, briljanta spelen så bra samtidigt som nytt adderas till mixen så förlåter jag Spyros snart 10 år som medelmåtta.

Star Wars Battlefront 3

Suck, jag har följt en fansite i ungefär ett år och hypemätaren har gått i taket varenda gång ett nytt rykte publicerats, men än så länge har inget visats av grisarna på Lucasarts. Jag ger Battlefront 3 ett sista år, sen ger jag upp hoppet om spelet jag väntat på i fem år, uppföljaren till ett av mina mest spelade spel. Det värsta är att det skulle vara så urbota dumt att INTE släppa det i dagens generation med online och rubbet. Det har möjligheterna att bli så fantastiskt bra, i alla fall i ögonen på mig. Det är synd att Lucasfags aldrig fattar att fansen inte vill ha mediokra Force Unleashed-spel utan Battlefront 3, suck.

Hedervärda omnämnanden:
Metal Arms 2
Metal Gear Solid till Wii
Vigilante 8 Second Offense 2

Vilka är era drömutannonseringar 2011?

HQ