Svenska
Blog

Top 10 Slutbossar #10 - 6

Skrivet av ZchmeKko den 12 januari 2011 kl 21:46

Bossar är onekligen en av höjdpunkterna i spel och de bästa av bossar brukar oftast vara slutbossarna. Det är här som spelet oftast ger allt vad det har att erbjuda och levererar den bästa upplevelsen i hela spelet. Vad som är extra speciellt med just slutbossar är att de knyter ihop storyn och avslutar spelet, därför behöver suspensen och uppbyggnaden inför bossen vara extra bra. Hur bra spelmekaniken är och hur bra bossen är rent audiovisuellt är också något jag tittade efter när jag satte ihop listan.

Att försöka rangordna slutbossar var verkligen ingen lätt uppgift, det finns så många att välja bland och min lista kommer inte vara samma som din. Jag har endast två regler: Bara en boss per serie och jag måste ha spelat bossen själv (sorry Giygas) Lets get it on then!

Just det, Spoiler Alerts!!

10 O2 Kirby 64

En ängel som gråter blod när Kirby skjuter honom i ögat med kristaller, i ett annars barnvänligt Kirby-spel. Det är väl det som är det mest slående med O2, att man tryckt in detta i ett "barnspel". Det hela är rätt så obehagligt och den depressiva (men fortfarande bra) musiken gör inte saken bättre. Fighten i sig är dock inte så märkvärdig och O2 är alldeles för enkel att besegra så vad som ger O2 platsen på listan är att Kirby plötsligt blev "seriös" och att det här är det sista man förväntar sig i ett Kirby-spel.

9 Gary Oak Pokémon

Jag vet, jag är en sucker för Pokémon, ett nu vanlig inslag i mina topplistor. Men eftersom detta är min lista så räknas inte din åsikt, HAH. Tillbaka till Red/Blue som jag valt att kalla Gary tack vare hjärntvättningen som var Tv-serien. Jämt precis när man har besegrat Elite Four och tror att man är Pokémonmästare så får man veta att Gary blivit mästare innan dig, precis under näsan på en. När man smält den chocken får man köra den bästa striden i hela spelet, Garys Pokémon är varierade och har en hög nivå. Det gäller att vara taktiskt och att ha ett oändligt förråd av Revives och Max Potions för att kirra den biffen. Det känns extra skönt att få möta just Gary som sista motståndare då han varit med under hela resan. Han tog dessutom den Pokémon som var stark mot din, poppade upp på alla möjliga ställen, var en plåga att besegra och spottade ur sig retsamma one-liners hela tiden.

8 Alec Trevelyan Goldeneye

Boromir (aka Sean Bean) är en störande filur, han gav liv åt Alec Trevelyan, skurken i Goldeneye. Till följd av detta tänkte Rare göra honom till den mest irriterande och kanske den allra svåraste slutbossen någonsin. Att kuta runt uppe på de små plattformarna som Bond och jaga Trevelyan med Goldeneyes idag knasiga kontroller samtidigt som det spawnar ett oändligt antal med underhuggare som är en plåga att ta död på är irriterande, otroligt svårt men samtidigt riktigt roligt. Hela spektaklet är en fantastisk avslutning på ett fantastiskt spel.

7 Bowser Super Mario 64

Nintendo har gjort Bowser till en mer löjlig figur som alltid misslyckas i senare spel. Han har tappat sin "status" så att säga och blivit mer än plojfigur. Det sista spelet han verkligen var sitt gamla jag i var definitivt Super Mario 64 där han skrämde slag på oss 5-åriga nyblivna gamers för snart 15 år sedan. Det var verkligen en episk strid, orgel-musik, gigantisk Bowser med överdefinierad underkäke som var redigt sur på Mario och den där känslan av att detta var den sista striden. Bowser var också en svår nöt att knäcka tack vare sin eld och sina chockvågor. Ett perfekt avslut till ett av världens bästa spel.

6 Glados Portal

Glados var en speciell filur, en sadistisk dator som bara ville få död på en. Under hela spelet säger hon nedsättande kommentarer om hur mycket man kommer misslyckas. När man väl kommer fram till Glados förväntar man sig en gigantisk mega-döds robot men istället får man en sterilt vit skapelse som lugnt sitter i mitten och skjuter missiler. Själva fighten är relativt enkel men hysteriskt rolig. Glados själv spottar ur sig kommentarer som leder till det ena gapskrattet efter det andra. Kuberna man använder för att besegra henne är också riktigt roliga med olika personligheter. Sammanfattningsvis så är Glados en bra och hutlöst rolig boss som funkar perfekt som avslutning på ett fantastiskt bra spel - This boss is NOT a lie!!

Top 10 Slutbossar #10 - 6

Del 2 kommer imorgon, miss inte det!!

HQ