Svenska
Blog

10 Saker jag vill ha i Skyward Sword #2

Skrivet av ZchmeKko den 17 januari 2011 kl 20:51

Nu var det då dags för den sista delen och de 5 sista sakerna jag vill ha med i nästkommande Zelda, Jag skippar introduktionen helt och börjar med bloggen direkt, vill du läsa del 1 så finns den längre ned på sidan.

Svårare Bossar

Generellt sett så var bossarna i Wind Waker och Twilight Princess förvånansvärt enkla, hur stora och monstruösa de än såg ut så var de flesta mycket enkla. Det vill jag ha ändring på. Jag vill att de ska vara svåra, utmanande. Jag vill att man kanske ska behöva dö innan man besegrar bossen. En annan trevlig detalj jag vill ha med är att de svaga punkterna inte ska vara så uppenbara, så att man får ta sig lite tid att fundera ut var man ska slå till och när. Ytterliggare en detalj som skulle vara välkommen är att man inte alltid besegrar bossen med hjälp av skatten man hittat i dungeonen, utan att man använder sig mer av svärdet eller tidigare funna skatter. Sammanfattningsvis, mer utmanande bossar helt enkelt.

Orkestrerade Zelda-klassikers

Miyamoto har vid något tillfälle hintat om att musiken till Skyward Sword kommer att framställas av en orkester, vilket är ganska självklart. I vilket fall som helst så vill jag ha orkestrerade versioner av klassiska Zelda-musikslingor som kittlar nostalginerven. Kakariko Village, Hyrule Castle och naturligtvis Hyrule Field, tänk hur episk magnifika de kan låta, såklart komponerade av mästergeniet Koji Kondo. Jag vill också se återkomsten av det urklassiska originaltemat, som inte varit med sedan Majoras Mask.

Händelserika Städer och Sidouppdrag

Var det något jag älskade med Majoras Mask var det definitivt alla sidouppdrag. Att kunna ta en paus från huvudäventyret och hjälpa den stackars postmannen eller skydda en gumma och hennes bomber från en illvillig tjyv. Detta vill jag se igen i Skyward Sword, att karaktärer i byar och städer inte bara står still utan de agerar och ger uppdrag. Ge dem även personligheter, gör dem till intressanta karaktärer, som inte ser toklöjliga ut eller beter sig på ett obehagligt sätt. (Tingle ex.) Sidouppdragen ska också vara ganska omfattande, inte bara *gå och hämta min katt* utan uppdrag som kräver resande, utforskande eller något annat.

Mer Utforskande

Det här hänger lite ihop med det jag skrev i förra bloggen, om att Mini-Dungeons skulle göras mer intressanta. Jag vill att världen ska göras mer "utforskarvänlig", att världen bjuder in till att man tar omvägar för att upptäcka små skrymslen där man hittar belöningar. Det skulle också vara roligt om utforskandet fick en större plats i själva huvudstoryn, att inte allt låg utstakat framför spelaren utan man måste resa runt i världen, prata med folk, hitta ledtrådar etc. för att kunna hitta målet. Hyrule ska vara gigantisk men inte så innehållslöst som Twilight Princess och man ska givetvis ta sig fram på Epona eller något annat lite mer "naturligt" sätt (Inga ångbåtar eller tåg)

Intressant Huvudskurk

Vi hade en liten diskussion i förra bloggen om huruvida Ganon skulle medverka i Skyward Sword eller inte med tanke på att enligt många timelines dyker han upp första gången i Ocarina of Time. Hur som helst så vill jag ha en mycket intressant huvudskurk vare sig det är Ganon, Twinrova, Vaati eller någon helt annan. Låt skurken medverka tidigt i spelet och ge honom viktiga händelser under spelets gång så att man kan få lite känslor för honom, avsky, rädsla etc. Ge oss en minnesvärd skurk denna gång, istället för en något lättförglömlig som förra gången i och med Zant, som var briljant ända tills man skulle möta honom - Då förlorade han allt som byggts upp.

-----------------------------------------------------

Sådär, nu var denna tvådelade "serie" färdig, förhoppningsvis så kommer i alla fall åtminstone en av mina förhoppningar att uppfyllas. Dock så vet vi alla fall en sak som vi kan förvänta oss, att The Legend of Zelda: Skyward Sword kommer bli lika superbt som alltid, fyllt med episk Zelda-magi!

10 Saker jag vill ha i Skyward Sword #2

Link har skaffat sig byxor, istället för sina vanliga tights! Notera även hur han håller svärdet.

Diskutera gärna dessa åsikter likväl som era egna

HQ