Svenska
Blog

Nintendo vs Capcom?

Skrivet av ZchmeKko den 28 februari 2011 kl 23:18

En titel som heter duga, två av spelvärldens bästa spelutvecklare/utgivare med mest igenkännbara karaktärer går samman för att göra en cross-over-fighter. Det låter för bra för att vara sant, eller hur? Faktum är att det faktiskt ligger någon sanning i det.

På 3DS-konferensen i Amsterdam för några veckor sedan. Yoshinori Ono, skapare av bl.a. Street Fighter var där för att visa Super Street Fighter 3D. Vid hans bord kom frågan upp om han hade övervägt att inkludera gästspel av Nintendo-karaktärer. Ono svarade då att han gärna ville göra ett Nintendo X Capcom och att frågan skulle passas vidare till Nintendos Masahiro Sakurai. (Smash Bros, Kirby)
Onos uttalande feltolkades över Internet och många uppfattade det som att han bekräftade spelets existens. För att tysta ned det hela gick Capcom och Ono ut officiellt några dagar senare och sade att spelet inte var på väg. De bad även om ursäkt till Nintendo för att ha startat detta rykte.

Spelet är alltså inte verklighet än så länge (Vad vi vet) och man bör ta detta rykte med en nypa salt men visst är det svårt att inte bli upphetsad, två av spelvärldens mest kända världar kolliderar i en fightingfest utan dess like. Ryu mot Mario, Mega Man mot Samus, Dante mot Link - möjligheterna är utan gränser.

Yoshinori Ono är intresserad av att göra det och får han bara med sig Nintendo tror jag definitivt att det kan bli verklighet. Det låter som önsketänkande men Capcom har ju visat tidigare att de gärna gör Cross-overs. (MvC, TxSf) Nintendo lånar också ut sina karaktärer då och då till helt andra utvecklare. Spelplanen och pjäserna finns redan där, nu behöver vi bara spelare.

Det gäller dock inte att börja spekulera alltför mycket än. Ingenting är officiellt och det kan lika gärna bara vara tomma rykten, men man kan ju alltid hoppas på detta.

Vill du se Nintendo vs Capcom och Vad vill du se i det?

HQ