Svenska
Blog

Kina censurerar Tillbaka till Framtiden

Skrivet av ZchmeKko den 13 april 2011 kl 23:39

Efter ett sista varv runt Internet innan sängen och Np i svenska imorgon hittade jag den här artikeln på Aftonbladet . Eftersom man ska ta allt på Aftonbladet med en nypa salt kollade jag upp det på Google och artikeln visade sig vara sann.

Kina censurerar alltså allt på tv som har med tidsresor med argumentet att de "saknar positiva tankar och mening" (Ironiskt nog borde regeringen censurera sig själva med det argumentet.) De säger också att filmer innehållande tidsresor leder till mytbildning och att handlingen oftast är konstig. Då undrar man ju om Kinas regering har sett någon film överhuvudtaget.

Jag antar att jag inte behöver gå in på hur fantastiskt korkat och urbota befängt det här är, men med tanke på hur paranoid Kina är som stat så är det inte särskilt konstigt. De gör verkligen allt för att behålla makten, även om jag inte ser hur tidsresor skadar dem. Möjligtvis att någon kines bygger sig en Delorean med en Mr.Fusion (Som kommer finnas om fyra år) och åker tillbaka i tiden för att radera dem från makten, who knows?

Kina censurerar Tillbaka till Framtiden

Jag tycker synd om kineserna som inte får se en av världens allra bästa filmer på tv längre.

HQ