Svenska
Blog

"Project Café" - Nintendos nästa konsol

Skrivet av ZchmeKko den 16 april 2011 kl 20:20

Som ni säkert redan vet så har det florerat några rykten angående Nintendos nästa konsol, Nintendo är nämligen på rundtur ute i världen och visar upp sin nya konsol för utvecklare. I den här bloggen tänkte jag sammanfatta alla rykten och läckor samt dela med mig av mina personliga åsikter och förväntningar.

Kodnamnet - Project Café

Ja, kodnamnet till Nintendos nya konsol är alltså Projekt Café, skumt nog. (Wii hade kodnamnet revolution, och Gamecube hette Dolphin) Café är inte speciellt mycket att gå på. Kanske Nintendo vill skapa ett community, eller en mötesplats? En annan förklaring kan ju också vara att Nintendo vill kalla den så för att de vill (Likt Dolphin för Gamecube, som inte hade någon sammankoppling)

Prestandan

Det är en HD-konsol, (Puh!) men om det är en "trimmad" Wii med HD eller en helt ny best förtäljdes icke. Inga hårdvaruspecifikationer överhuvudtaget har släppts för den delen, tyvärr. Utvecklarna har dock skvallrat om en sak, att Nintendo inte har skapat konsolen runt en gimmick likt Wii, utan de försöker få med sig tredjepartsutvecklarna och inte likt förut. (Tack och lov)

Kontrollen

Det här är den mest enskilt intressanta delen hittills. Kontrollen är inte rörelsekänslig utan liknar Gamecube-dosorna sett till uppsättning knappar (Alltså två spakar, ett styrkors, axelknappar och de sedvanliga A och B etc.) men inte i design. Det intressanta med kontrollen är dock att det ska finnas en touch-skärm som mäter 6 x 6 Inch/tum, också den med HD-kompatibilitet. Man ska kunna föra över bl.a. hela spel från konsol till kontroll och vice versa. Nintendo säger att det ska vara som en "miniatyr-tv". Det intressanta här är ju vad man ska kunna göra med den här, spela "on the go" med bara kontrollen? Flytta information från konsol till konsol? Kommer man kunna använda kontrollen nästan som en bärbar konsol? Massvis med frågor, men inga svar. Dock så vet vi ju att man flytta över information mellan konsol och kontroll, så något extra kan man ju förvänta sig.

"Project Café" - Nintendos nästa konsol

IGN gjorde denna "konceptbild" på en möjlig kontroll. Kontrollen är inte på något sätt den riktiga, IGN använde den information som fanns (Som står ovan) och skapade bara någon "fantomkontroll". Jag måste dock medge att den ser helt användbar ut.

Spelen

Nintendo har ju givetvis inte sagt något än, men vi kan redan utesluta Zelda och Mario som launch-titlar, (De teamen är fullt upptagna med Skyward Sword och Super Mario 3DS) likt några andra serier (Mario Kart t.ex.) som får sina 3DS-upplagor utvecklade för tillfället. Vad vi kan få är Pikmin 3 som Nintendo har sagt att de utvecklar, ett nytt Metroid, (Nintendo har inte nämnt något om ett Metroid till 3DS.) F-Zero och Starfox (Som både varit frånvarande de senaste åren på Wii) Ett nytt Super Smash Bros kan också komma. Sist men inte minst har vi även Retro Studios.

Att spekulera i spelen är inget jag har spenderat tid med, utan jag har först och främst koncentrerat mig på själva hårdvaran.
På förhand verkar "Café" verka riktigt grym med ett bättre samarbete med tredjepartsutvecklare, ingen gimmick, fräsig prestanda och en mycket intressant kontroll. Konsolen, tillsammans med några spel (Både första och tredjepart) ska visas upp på E3 i år och släppas sent 2012. Om ni vill läsa mer om Nintendos eventuella spel så kan ni läsa denna artikel från IGN där de analyserar varje studio som Nintendo äger.

PS Enligt sidan bluray.com ska "Café" kanske använda sig av Blu-Ray. Om det ska kunna gå att se på film vet jag dock inte än.
Café ska även vara bakåtkompatibel med både Wii och Gamecube (Osäker källa!)

HQ