Svenska
Blog

E3 2011 - Förväntningar 3

Skrivet av ZchmeKko den 15 maj 2011 kl 22:49

Då har turen kommit till Nintendo, för mig personligen den mest intressanta konferensen. Vi vet redan vad de kommer visa upp, Project Café med allt vad det innebär samt spel till 3DS, bla. Super Mario 3DS. Förhoppningsvis får vi även ett release-datum för Skyward Sword också. Eftersom vi redan vet vad Nintendo kommer visa tänkte jag i den här bloggen dra upp lite mer personliga förväntningar och förhoppningar för Project Café.

Bättre Online-läge
Först, skippa Friend-codes. Sen fixa till något som liknar Xbox Live där man kan se vad ens vänner spelar, enkelt att chatta och spela med varandra mm. Online-läget till Wii i dag är nästan obefintligt - de spel som fungerar bra online kan räknas med en hand, så dåligt är det. Behövs stora ansträngningar här. Ser också helst att de utvecklar E-shopen också.

HD
Jag bryr mig egentligen inte om fur pass bra kvaliteten på grafiken är. Antalet polygoner spelar ingen roll, jag går mer på estetisk design. Anledningen till varför jag vill ha HD är att jag vill kunna spela 3-partsspel på min Nintendo-konsol. Jag skiter i om Café får den hamstrade portade versionen, bara jag kan spela samma spel som finns till de andra konsolerna så är jag nöjd.

En vettig handkontroll
Att handkontrollen ska innehålla en skärm vet vi, men det finns två rykten om dess utseende. Ett är att kontrollen är formad som en Gamecube-kontroll fast med en skärm på. Det andra ryktet säger att formen liknar den till iPad fast med knappar och grepp på sidorna. Jag hoppas verkligen på det första, jag vill inte sitta med en bjässe som mäter över 10 kvadratcentimeter. Nej, usch, jag vill ha en normalstor kontroll som är ergonomisk.

Pris mellan 2000 - 3000 kr
Det är kanske lite optimistiskt att hoppas på det priset med sådana handkontroller men jag hoppas på ett överkomligt pris, inte mer än 4000 kr. Mellan är 2 - 3000 kr är optimalt.

Release innan sommaren 2012
Vi vet att Café kommer släppas efter Mars 2012 och jag hoppas innerligt på en release innan sommaren, annars kommer det att bli ett smärtsamt 2012 med inga spel alls från Nintendo. Sen är det också så att jag förmodligen kommer läsa på universitet efter den sommaren, och då kommer jag inte ha några pengar för en konsol.

Bra Lauch-spel
Eftersom det är Nintendo vi pratar om vet vi att det kommer komma Mario, Zelda Metroid osv. Bra spel kommer vi få till slut alltså. Vad jag hoppas på är dock launch-spelen, Pikmin 3, Smash Bros och F-Zero skulle vara min dream-lineup. hoppas även på ett starkt stöd från 3-partsutvecklarna (Som fortsätter under hela konsolens livstid också ofc.)

Det var allt jag hade, hoppas det dög. Nästa gåg kommer en mer matig del om tredjepartsutvecklarna, stay tuned!

HQ