Svenska
Blog

Sveriges rättssystem i blåsväder igen

Skrivet av ZchmeKko den 20 maj 2011 kl 19:18

Det är väl få som inte uppmärksammat dagens stora spel-nyhet, den om att Bergsala inte importerar nya Dead or Alive-spelet till 3DS. Anledningen är att ett hot om polisanmälan från en viss person. (Som även huserade här på Gr ett tag) Det var då Nintendo Europe som beslöt att spelet skulle stoppas för att de inte ville hamna i trubbel.

Jag tycker att det är sorgligt att detta ska hända, förjävligt rent ut sagt. Visst kan man rikta kritiken mot personen som anmälde Bergsala och Bergsala själva för den delen, för att de inte vågade. Den riktiga kritiken tycker jag att man ska rikta mot Sverige och dess lagsystem istället. Jag förstår mycket väl varför denna lag finns, barnporr är något av det värsta som finns och det är bra att Sverige engagerar sig på det området. Samtidigt måste man dock kunna skilja på vad som är porr och inte porr, att några karaktärer visar lite hud och samtidigt är under 17 ska inte klassificeras som porr. (Om bilderna inte används på fel sätt dvs, vilket inte DoA gör) Det måste finnas tydligare lagar om vad som gäller och inte gäller samtidigt som Sverige måste släppa lite. Man gör sig bara till åtlöje inför resten av världen genom sånt här, precis som man gjorde i Assange-fallet för några månader sedan då Assange dömdes för våldtäkt och det diffusa svenska rättssystemet visade tydliga brister.

Samma sak gällde den manga-samlaren som för några månader sen dömdes till böter för att ha haft "porr". Visst var det tjejer som visade lite hud där också, men teckningarna var inte skapade för fel syfte. I manga-fallet handlar det ju delvis om en annan kultur med andra värderingar och således liknar det inte DoA-fallet så man får inte snöa in där för mycket. Dock så handlar det om samma lag som i DoA-fallet.

Det var allt från mig, hinner inte skriva mer då jag har annat inplanerat men kände ändå för att få skriva något. Hoppas den här debatten leder nånstans och vi får en förbättring i rättssystemet.

HQ