Svenska
Blog

Dirt 3 - Första intrycken

Skrivet av ZchmeKko den 24 maj 2011 kl 22:26

Då var det dags då, jag har väntat på Dirt 3 hela året, ett av de få spelen jag sett fram emot i år. Idag var det alltså dags, spelet hade jag laddat ner igår så det var färdigt och klart - trodde jag, jag höll på att gå i bitar när Steam skulle dekryptera filerna. Som tillägg på det skulle såklart Games for Windows Live trilskas med mig, jädra skit-system. Såklart fungerade inte min ratt heller, så jag fick använda min trasiga gamepad utan funktionerade spakar. Till slut fick jag igång spelet och kunde dra några åk.

Första spontana tanken efter några timmars körande är: Bra, mycket bra. Även om jag saknar den sladdvänliga bilfysiken från tvåan så är den nya, mer strikta fysiken fullt godkänt. En annan sak jag verkligen gillar är allt "rallygodis" Codemasters stoppat in. Legendariska bilar som t.ex. Lancia Delta, Audi Qauttro och Ford Escort RS Cosworth finns här och även riktiga "rallyland", Finland och Kenya. Jag gillar även Gymkhana-delen, som jag var skeptisk mot från början. Codemasters pratade sig varma om hur de hade lyssnat på fansen och de pratade om hur allt skulle gå tillbaka till de äldre Colin-spelen. Det skulle vara betydligt mer rally, mer realistiskt osv. Samtidigt hade de en annan sida med party-modes och Gymkhana med ingen mindre än Kenny B i spetsen. Jag var skeptisk till hur de här två delarna skulle integreras med varandra och om någon del skulle överskugga den andra. Lyckligtvis hände inte det, spelet blev en perfekt mix av båda. På ena sidan står det mer seriösa rallyåkandet med rally och trailblazer och på andra sidan står det mer "lekfulla" bilkörandet med Rallycross, Gymkhana, party-modes och Landrush. Det blir en perfekt mix, det riktiga rallyåkandet står för det mesta man kör i karriärläget medan det andra tar överhanden online. Nog om det dock, innan jag tappar bort mig i min egna text.

På den negativa sidan hittar jag först och främst att den sköna känslan och attidyten som infann sig mellan loppen i tvåan är nu bortblåst. Istället är det massa banala menyer med fler trianglar och triforces än vad Zelda-spelen någonsin haft, de är verkligen överallt. En annan sak jag inte gillar är de abnormt långa laddningstiderna (Kan vara min dator, men borde inte vara) som verkligen förtar lite av känslan, speciellt mellan loppen i ett event.

Grafiken är helt enastående, jag brukar inte bry mig om den men i fallet Dirt 3 gick det inte att undgå. Det är fruktansvärt vackert, speciellt ljussättningen. Jag pressade min dator och kunde som bäst köra på High utan problem. Ljudet är också väldigt bra, både ljudeffekterna och musiken.

Då var mina svammeltankar över. Jag är medveten om att det är en långt ifrån välskriven blogg, men jag ville bara få ut mina första åsikter. Sammanfattningsvis så skulle jag vilja säga: Köp det för guds skull!

Dirt 3 - Första intrycken

Jag har högtflygande planer för min Audi......

HQ