Svenska
Blog

Får vi se Battlefront 3 om två veckor?

Skrivet av ZchmeKko den 7 juli 2011 kl 11:49

Comci Con 2011 21 Juli. Där har vi datumet att se fram emot, om två veckor alltså. Varför skulle då detta evighetsprojekt visas just på Comic Con? Svaret är att det finns många, och bra, bevis. Starkare bevis har inte funnits sedan gameplay-videon från Free Radical läckte för något år sen. De troliga utvecklarna är Spark Unlimited, vars tidigare jobb inte är speciellt imponerande, tyvärr. Fast jag skulle troligtvis inte bry mig om spelet blir värdelöst, jag vill bara se spelet i färdigt format.
Vilka är då dessa starka anledningar? Jag går igenom dem lite snabbt här nedanför.

Lucasfilm konfirmerade för Comic Con
Inte speciellt konstigt, Star Wars är ett av de starkaste märkena i mediavärlden. De har garanterat dotterbolaget Lucasarts med sig också, utgivarna av Star Wars-spelen.

Spark Unlimited räknar ner till Comic Con
För ett par månader sen startade Spark en nedräkning på sin hemsida där de räknar dagarna inför Comic Con. De har sagt att de ska visa upp sitt än så länge outannonserade spel där.

Spark Unlimiteds jobbannonser
Detta är det starkaste beviset. Nedan följer några utdrag saxat från deras hemsida.

Develop a high-profile, popular game property for a major publishing partner
Bring to life a Triple-A game for an awaiting, highly critical audience
We are developing this product utilizing our experiences with the Unreal engine.

Detta är vad som står på sidan idag, men går man tillbaka drygt ett år hittar man en väldigt intressant jobbannons:

A senior gameplay engineer for a 3rd Person Action/Adventure title in a high-profile science fiction franchise currently in development for Xbox 360, PS3 and PC markets."

Kom ihåg att Lucasarts signade med Unreal Engine för några månader sen.
Bör också sägas att Lucasarts anställde Tim Longo för några månader sen. Tim Longo har tidigare jobbat med bl.a. Tomb Raider och Star Wars: Republic Commando samt en drös andra Star Wars-spel. Tim Longo ska arbeta på ett outannonserat Star Wars-spel.

Flera personer (även jag) har också skickat in mail till Spark med frågan om Battlefröverhuvudtaget,ont 3 och iallafall jag fick svaret att ett slutgiltigt ord/konfirmation måste komma från Lucasarts själva och att utvecklarna inte får förtälja vad de jobbar på.
Vad som intresserar mig är att de nämner Lucasarts överhuvudtaget. Det känns som att de inte skulle gjort det om de inte jobbade på spelet.

Det var allt jag hade att säga, och det ska verkligen bli intressant att följa Comic Con, som börjar om 13 dagar. Det är verkligen dags för Battlefront 3 nu, och visas det inte upp i år slutar jag att hoppas och inser att Lucasarts är aningen blåsta...

HQ