Svenska
Blog

Minnesvärda Spelögonblick #6

Skrivet av ZchmeKko den 8 juli 2011 kl 22:17

Tidigare spelögonblick:
Flygarmössan - Super Mario 64
Arthas dödar Terenas - Warcraft III: Reign of Chaos
Valus - Shadow of the Colossus
Slutet - Castlevania
Hyrule Field - The Legend of Zelda: Ocarina of Time

----------------------------------------------------------------------------

Finish the fight...later - Halo 2

Jag gillar Halo-serien, trots att jag skriver om Nintendo i 80% av mina bloggar. Halo-serien (De tre original-spelen, inte de nya mjölkningarna) skulle jag ranka som den bästa shooter-serien tillsammans med Battlefield. Serien är full av oförglömliga ögonblick, men det som tar priset är slutet i del två. Visserligen är det inte ett ögonblick man ser tillbaka på med glädje, men det är lika minnesvärt för det.

Jag kommer ihåg det som igår. Min kusin köpte spelet några dagar efter release till den första krysslådan. Sen kom telefonsamtalet jag aldrig glömmer då min kusin närmast tvingar mig hem till honom den helgen för att spela igenom tvåan och "Finish the fight". (Vi spelade igenom ettan tillsammans as well.) Sen började han exalterat prata om hur awesome hans första timme med Halo 2 var, vilket gjorde mig minst exalterad också.

Någon dag senare satt vi i hans trånga lägenhetsrum och spenderade två illaluktande och koffeinstinna sena kvällar/nätter med Bungies tvåa. Till slut var vi framme vid ap-mannen med mohawk för att avsluta allt, trodde vi. Efter några svettiga minutrar ligger han äntligen ner och skärmen blir svart. Några ängsliga sekunder passerar förbi innan eftertexterna börjar rulla. Efter några sekunder i chocktillstånd utbrister jag något i stil med: Vad i Helvete?! Ska vi inte få avsluta striden? De kan väl inte...
Jodå, de kunde de. Microsoft och Bungie drog ett av de värsta spelsluten nånsin, med en cliffhanger bara avsedd för att sälja fler spel. Fuuuuuuuu!

HQ