Svenska
Blog

Rykte: Virtual Console blir X-plattform?

Skrivet av ZchmeKko den 22 april 2013 kl 19:33

Rumor Time!

Nintendo kommer, som många säkert vet, lansera Virtual Console-tjänsten till Wii U om några dagar. Det kommer dock inte vara samma tjänst som till Wii, utan man kommer kunna spela enbart på gamepaden och kunna skapa s.k. "restore points" precis som på 3DS.

Men enligt ett rykte från Emily Rogers (Hon är känd i Nintendo-kretsar och har levererat träffsäkra rykten förut) så ska Nintendo har större planer i åtanke. De planerar tydligen att införa ett Cross-Plattform system där om man köper ett spel på Wii Us VC så kommer man även äga det på 3DS. Likt Sonys strategi med PS3/Vita med andra ord. (Börja inte kasta runt order ripoff nu, Nintendo höll på med sånt här redan under N64-dagarna)

Det finns bevis som kan backa upp Rogers påstående dock, förutom det faktum att hon är en någorlunda träffsäker källa. Super Nintendo har ju t.ex. inte lanserats på 3DS ännu, kanske väntar Nintendo på att lansera det i samband med denna uppdatering? Sen har vi ju Gameboy Advance, som Nintendo visade var möjligt på 3DS iom. ambassadörsprogrammet. De har ännu inte släppt några GBA-spel till e-shopen än, utan istället börjat prata om GBA till Wii U. Då kan man ju fråga sig varför i hela friden Nintendo vill släppa GBA till Wii U innan 3DS, såvida de inte har något i bakfickan...

Värt att notera är att det inte gäller alla spel på Virtual Console.

Ett definitivt svar får vi väl via någon Nintendo Direct eller på E3. Tills dess...excitement!

Rykte: Virtual Console blir X-plattform?

Edit: Källa: GoNintendo

HQ