Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Ataribox à la Intel Nuc i7

Skrivet av -Ogge- den 17 juli 2017 kl 15:04

Idag dök det alltså upp lite bilder på Ataris kommande konsol Ataribox. Utseendemässigt så tycker jag att den har en ganska "fulsnygg" retro-design, speciellt den med "träpanel" där fram. Det ser inte heller ut som att det blir en särskilt stor konsol till storlek. Den lär ungefär va i storlek med en Intel Nuc i7 och ni kan se bild nedan på självaste Intel Nuc i7.

Magkänslan säger att de har ett samarbete med Intel, där Ataribox alltså kommer drivas med ett Intel-chip av något slag. Har vi tur så drivs Ataribox med ett likvärdigt chip som Intel i7 6770HQ. Där vi då kanske istället ser ett Kaby Lake-chip av något slag. I och med att i7 6770HQ tillhör generation 6 och inte nuvarande generation 7.

Vad jag har sett i tester så kan en Intel Nuc i7 med i7 6770HQ driva Crysis 3 på medium + FXAA i upplösningen 1080p med cirka 30-32 FPS. Vilket inte är illa. Då är det den integrerade GPU:n, Iris Pro 580 som driver på grafiken. Kan vi då se ett likvärdigt chip i Ataribox? Ja, förmodligen.

Har vi tur så kan Ataribox bli en snäppet kraftfullare konsol än vad Switch är i alla fall. Där Ataribox ändå eventuellt kanske kommer befinna sig i likvärdig prestanda som Xbox One och PS4 ungefär, möjligen snäppet svagare. Men tillräckligt kraftfull för att bli en helt okej konsol. Men som sagt, nu spekulerar jag bara och de kan lägga in precis vad som helst i den här konsolen.

Det jag inte kan se just nu på Ataribox är fläkthål eller dylikt. Något säger mig att Ataribox kommer ha helt passiva komponenter och att den kommer ha passivkylning med andra ord. Vilket innebär att den kommer bli helt knäpptyst eventuellt. Intel Nuc i7 med 6:e generationens processor har däremot en inbyggd mekanisk fläkt. Men tack vare en svalare och snålare Kaby Lake-CPU så kan vi kanske se passivkylning i Ataribox som sagt.

Viktigaste är att Ataribox har titlar som lockar och en prislapp som lockar i samma veva. Det kan bli tufft för Atari att ta sig an denna "konsolstrid" på marknaden. Men det är helt klart alltid kul att vi får in ett nytt alternativ på marknaden. Jag ser framemot mer info den kommande tiden. Framförallt vill jag se spelen till konsolen.

Tror ni Intel ingår i ett samarbete med Atari?

Såhär ser alltså en Intel Nuc i7 ut och då innehåller den förra generationens CPU och inte nuvarande.