Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Day Watch

Day Watch

Anna har tagit del av ett mörkt vykort från Ryssland i form av Day Watch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nej, jag fattar bara inte det. Hypen kring de ryska Watch-filmerna. Ni vet, först kom Night Watch (Nattens Väktare), sedan blev det dags för Day Watch och 2009 är det tänkt att sista delen i trilogin, Twilight Watch, ska komma.

HQ

Javisst är det kul att Ryssland, som har en tradition av gamla diskbänksrealismskildringar och Tarkovsky-filmer, producerar västerländskdoftande latex-action. Och visst är det skoj att det börjar pumpas in massa ryska rubel-slantar i deras inhemska filmindustri. Men sedan tar fanimej slut på det roliga för Night Watch var inte bra och Day Watch är inte heller särskilt bra och jag tänker vara så pass Nostradamus-aktig och påstå att Twilight Watch inte kommer bli speciellt lyckad den heller. Så var det sagt.

Det är lika jobbigt varje gång man ska återge handlingen i de här filmerna. Det låter som om att man varit på ett sci fi-rollspelskonvent, druckit alldeles för mycket och sedan försöker återge hur helgen varit. Men av baksidestexten på DVD:n gick det att läsa ut att det är övernaturliga agenter som försöker kontrollera ljusa och mörka arméer och jordens framtid står på spel. Häpp-häpp.

Själv hade jag svårigheter med att fatta galoppen i första filmen och inte blir det bättre här i uppföljaren som i hög utsträckning verkar bygga på ettan. Att det hela faller på det är givetvis trist, i övrigt älskar jag Matrix-estetiken; effekterna, solglasögonen, svarta kläderna och mörka stadslandskapen. Men eftersom storyn är mer eller mindre nonsens så har jag svårt att ta till mig av de cyberpunkiga gothattributen och då rinner även den behållningen ut i sanden under filmens gång.

När det gällde första filmen så var ett av de jobbigaste irritationsmomenten all produktplacering som under vissa scener till och med blev löjeväckande. Här är det ersatt av något annat störande; överdrivet bombastisk och missplacerad musik. Och jag vet att jag låter negativ nu men jag har som sagt svårt att förstå all uppståndelse kring filmerna och hade det inte varit för det exotiska inslaget att det pratas ryska så tror jag att betydligt fler hade avfärdat det som en trist Matrix-/Blade-klon är vad som är fallet nu.

Detta är en annons:

DVD:n kommer i anaformisk 2.35:1 och med såväl DTS och Dolby-ljud. En dryg halvtimme Bakom kulisserna-dokumentär bjuds det på samt en trailer.

Day WatchDay WatchDay Watch
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Day Watch

Day Watch

FILMRECENSION. Skrivet av Anna Eklund

Anna har tagit del av ett mörkt vykort från Ryssland i form av Day Watch



Loading next content