Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
På smällen

Knocked Up

Regissören bakom 40 year old virgin är tillbaka med ännu en fånig komedi. Nu på en Blu-ray från Universal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Regissören Judd Apatows Anchorman och 40 Year old Virgin var ganska medelmåttiga jämfört med förra årets kanonrulle Supersugen. Jag satte ett lågt betyg på den men har på senare tid omvärderat mina intryck. Med rätt humör är den riktigt skön och komikergänget med Jonah Hill, Bill Hader och Seth Rogen i spetsen regerar. I På smällen återvänder de och Seth Rogen spelar slusken Ben Stone. En blöt natt träffar han Alison och råkar göra henne med barn. De två totalt olika individerna försöker komma överens men det är knappast problemfritt.

HQ

På smällen överraskade mig. Jag hade väntat mig ett lågvattenmärke men de tankarna slogs bort illa kvickt. Visst, den är oerhört barnslig och pubertal men med de här skådespelarna gör det precis ingenting. Seth Rogen är klockren i sin roll och Katherine Heigl gör bra ifrån sig som Alison. I princip alla karaktärer är minnesvärda och Judd Apatow har verkligen lyckats. Humormässigt så är det underlivsskämt för hela slanten. Men i rätt form fungerar det förvånansvärt bra. Gå och se.

Bilden:
På smällen har en medelmåttig bild. Skärpan är hyfsad mestadels men i ett flertal scener tappas fokus alltför mycket. Det stör mig då det här är en storfilm och det borde vara knivskarpt hela tiden. Färgerna är något överdrivna, hudtonerna ser lite konstiga ut och allmänt känns det som att något är fel. Men rent och fint är det. Inte en enda blemma går att finna. Svärtan får godkänt. På smällen levereras på en BD50 med AVC-kodec och formatet är 1,85:1

Ljudet:
Det följer med ett DTS-HD Master Audio-ljudspår som låter riktigt hyggligt. Den är dynamisk och välkomponerad men saknar lite pondus. Undantaget nattklubbsscenerna som är de bästa ljudmomenten i filmen. Där briljerar ljudspåret och alla högtalare används. Basen trycker till så att blommorna fladdrar i fönstret och grannarna klagar. Dialogen är klar och tydlig. Men ljudmixen är tyvärr ganska platt totalt sett och jag kan tyvärr inte ge mer än en sexa.

Extramaterialet:
Extramaterialet i På smällen är helt underbart. Sällan har jag haft så roligt. Kommentatorsspåret med regissören Judd Apatow, producenten och skådespelaren Seth Rogen samt Bill Hader är sanslöst brutalrolig. Missa inte. Featuretten "Finding Ben Stone" (29 min) är lika bra. Där får drösvis av kända skådespelare provspela för rollen som Ben, bland annat James Franco, Justin Long och Michael Cera. Den korta "Directing the Director" (7 min) är knäpp. Benneth Miller, regissören av Capote spelar nån slags övervakare under filminspelningen.

Detta är en annons:

Det dräller av skumma och tokroliga småfeaturettes på skivan. Min favorit är klippen med Dr. Kuni. Hans bisarra och vansinniga fasoner på sjukhuset är oförglömliga, att jag missat den galningen är skandal. Kolla in Dr. Ken på YouTube så förstår ni. Det finns ett gäng borttagna scener också på totalt 24 minuter. De är riktigt sevärda. Till sist finns ett Blu-ray-exklusivt Picture-in-Picture-spår som är lika galen som det övriga extramaterialet.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Skön och tillbakalutad komedi med fint skådespeleri. Men bilden och ljudet är ganska medelmåttigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Knocked Up

Knocked Up

FILMRECENSION. Skrivet av Johan Bergström

Regissören bakom 40 year old virgin är tillbaka med ännu en fånig komedi. Nu på en Blu-ray från Universal



Loading next content