Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
House of Cards

House of Cards - Säsong 2

Kevin Spacey fortsätter att dominera i Netflix succéserie House of Cards. Zanna har sett säsong 2 och är inte besviken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Serien:
Ibland kan man fastna för en serie redan efter några minuter, andra gånger behöver man se några avsnitt för att inse storheten. När jag började titta på Netflix originalserie House of Cards var det det senare som gällde. Efter några avsnitt tröttnade jag, det var ingen serie för mig. Några veckor senare bestämde jag mig för att börja jag om och gissa om jag är glad att jag gjorde det! Säsong 1 var lysande och jag förväntade mig inget annat än ytterligare nivåer av vidriga politiska maktspel och hänsynslösa planer i säsong 2.

HQ

Det känns inte ett dugg konstigt att House of Cards är en av de mest hypade serierna. Francis Underwood har manipulerat sig raka vägen in i mångas hjärtan, inklusive mitt. Utan att avslöja några siffror har man gått ut med att serien är den mest tittade på Netflix i samtliga länder där tjänsten finns. Jag förstår verkligen varför. Säsong 2 startar där säsong 1 slutar, med en joggingtur, och avsnittet gjorde onekligen ett avtryck som det mest chockerande avsnittet genom hela serien. I säsong 2 får vi fortsätta att följa Franks väg mot presidentposten och precis som i första säsongen är han orädd och tar risker som om han vore odödlig. Han tar sig ständigt närmare sitt mål men jag tyckte att han kommer undan allt för lätt och det är lite synd.

Kevin Spacey utstrålar makt och självsäkerhet i rollen som Frank. Av någon anledning känner jag mig alltid lugn i Franks sällskap. Det känns tryggt på något sätt, även om trygghet är det sista man bör känna i hans närvaro. Denna lömska man. Även om Spacey äger varenda bildruta han är med i, så får vi inte glömma Robin Wrights briljanta gestaltning av Claire. Hennes iskalla opålitliga leende och överlägsna blick tar sig rakt igenom skärmen och in i mitt vardagsrum. Paret Underwood är verkligen perfekta för varandra då de är lika skruvade och maktgalna båda två. Deras relation är fascinerande och minst sagt unik och har man inte märkt det efter första säsongen så har man garanterat gjort det efter andra. Serien slutar aldrig att överraska.

Jag är otroligt nyfiken på hur allt kommer att utvecklas i säsong 3. Kommer Underwoods synder att komma ikapp honom till slut? För seriens skull hoppas jag verkligen det, annars tror jag inte att det håller hela vägen fram. Men samtidigt vet jag att han är i princip oövervinnerlig och slug som bara den. Önskar dock att han kommer svettas lite mer framöver. Alla som är honom på spåret kan ju inte hamna i fängelse och tystas ner hur lätt som helst. Men trots att jag är nyfiken, så känner jag mig samtidigt skeptisk mot ytterligare en säsong. Spontant känns det lite krystat, de hade kunnat stoppa vid 2 säsonger, med ett något annorlunda manus. Samtidigt vill jag se mer av Frank.

Från att ha tröttnat på serien efter några avsnitt har House of Cards lyckats ta sig till min topp 5-lista. Det är verkligen underhållning på högsta nivå. Säsong 2 är lika kraftfull som förra säsongen, om inte ännu mer. Och precis som paret Underwoods relation, så är serien helt unik.

Detta är en annons:

Bilden:
Fotot i serien är enastående. På blu-ray ser detta dessutom makalöst snyggt ut, där bilden får det djup det förtjänar. Det är detaljrika scener och närbilderna ser fantastiska ut. Man skulle kunna säga att bilden är lika mäktig som Frank själv och du kommer inte att bli besviken.

Bilden är kodad i AVC och har formatet 2.00:1.

Ljudet:
Du blir heller inte besviken på ljudet. Här får vi ett stabilt DTS-HD Master Audio 5.1-spår där den stämningen och kyligheten som finns i serien verkligen kommer fram. Dialogerna är tydliga och soundtracket gör sig extra mäktigt på blu-ray.

Extramaterialet:
Jag blir alltid lika fascinerad över att se hur en inspelning går till. Det är så mycket förberedelser och detaljer som filmteamet måste tänka på. I detta extramaterial får vi som vanligt lyssna på regissörer, manusförfattare och skådespelare som berättar om processen och får även reda på alla tricks som sker bakom kulisserna. Det finns återblickar från säsong 1 och vi får även se jämförande scener mellan den brittiska originalserien från 1990 och denna nyinspelning. Det finns repliker tagna rakt från den gamla serien, vilket känns kul att de har bevarat. Det finns mycket att njuta av här.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Med makalöst ljud och bild visar säsong 2 av House of Cards hur mäktig en serie kan vara
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

House of Cards - Säsong 2

House of Cards - Säsong 2

FILMRECENSION. Skrivet av Zanna Metzer

Kevin Spacey fortsätter att dominera i Netflix succéserie House of Cards. Zanna har sett säsong 2 och är inte besviken



Loading next content