Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Welcome to the Jungle

Welcome to the Jungle

Kannibal-rulle som lämnar en ganska trött eftersmak, tycker Anna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är inte alltför ofta det dimper ner sentida kannibalrullar i ens brevlåda direkt (God bless the postman...) men det händer faktiskt. Som härom veckan när den här dök upp med den lite kaxiga Guns 'n Roses-inspirerade titeln Welcome to the Jungle. Så, fyra (ganska korkade) vänner åker till Nya Guineas djungel för att spåra arvingen till Rockefeller-förmögenheten som sägs ha flytt dit när han tröttnade på rikemanslivet i USA och nu alltså befinne rsig någonstans i djungeln.

HQ

Dessvärre så visar det sig att den ena killen och tjejen mest åker dit för att festa och de andra två mer seriösa tröttnar till slut på sina vänner och smockan hänger i luften. Men det hela löser sig på fredlig väg när de två festprissarna helt sonika tar all packning och försvinner en natt. Men att splittra upp expeditionen var kanske inte det smartaste när det gömmer sig kannibaler i djungeln. Ja vad ska man säga om det här, det är en rungande b-film av killen som skrivit manusen till Die Hard 3 och Armageddon. Ingen kvalitetsstämpel direkt på det cv:et nej.

Han har försökt piffa till det lite genom att låta hela alltet utspela sig genom en av huvudpersonernas digitalkamera. Ja, á la Cloverfield, REC, Blair Witch eller otaliga andra filmer. Blev det the shit? Nej, inte direkt. Snarare störigt och hafsigt och man har inte alls utnyttjat skrämseleffekterna som sådan kameraföring ger möjligheter till.

Sedan har vi ett par riktigt usla skådisar som springer omkring och gör ologiska saker och pratar nonsens. Vad man hade hoppats på är så klart ljuvligt snaskigt kannibalsplatter men inte ens det skäms man bort med. Visst, lite döskallar, stympade kroppar och annat blir det men det räcker inte särskilt långt. Dessutom tog det på tok för lång tid innan blodspillan började, jag hade nästan hunnit stänga av.

På slutet kommer sedan ett litet försök till twist och det kan ju vara spännande, för den som orkar sega sig kvar. Men den här kannibalrullen ger en ganska trist eftersmak utan underhållningsvärde. Det bästa i en kannibalfilm ska inte vara miljöerna.

Detta är en annons:
Welcome to the JungleWelcome to the Jungle
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content