Svenska

Dags för PSP att vakna?

  • Insänt av: Aldinco

För ungefär sex månader sen köpte jag en PSP. Nu börjar jag att ångra mig sakta och säkert. Anledningen är att det inte släpps så många spel till det längre. Utbudet är inte alls så stort och framtiden ser inte så ljus ut. Jag undrar, har jag rätt angående PSP framtid? Annars ska man kanske köpa en Nintendo DS istället?

Svar

Problemen för PSP är att den är en helt annan typ av konsol än den som är marknadsledare (Nintendo DS) vilket gör att den inte kan få konverteringar av dess spel. Samtidigt drabbas den oerhört hårt av piratkompiering, vilket gör att få vill utveckla spel till den alls.

Det har resulterat i en konsol som säljer ganska bra, men där det inte kommer speciellt mycket spel och nästan ingenting säljer. Det finns flera bra spel till PSP redan som Grand Theft Auto och Metal Gear Solid, men om du ska byta till en Nintendo DS kan vi inte generellt sett svara på eftersom det skiljer sig så mycket ifråga om tycke och smak för spel och funktioner på spelenheten.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev