Svenska

HD-restaurering borde vara olagligt

  • Insänt av: Nabil

Nej inte olagligt men olämpligt. Jag vill inte spela ett spel som kom ut förra året med ny grafik. Jag vill spela ett tio år gammalt spel med ny grafik.

Borde inte HD-restaurering (om jag har uttryckt mig rätt) borde vara reserverad för klassikerna?

Svar

Hej igen, Nabil.

Jag förstår att man kan tycka så och till viss del håller jag med dig. Men i slutet av året kommer mest troligt The Last of Us: Remastered, Grand Theft Auto V och Halo: The Master Chief Collection tillhöra bland det bästa du kan spela på en Playstation 4 och Xbox One år 2014.

Det har inte direkt funnits ett överflöd av fantastiska titlar att spela på de nya konsolerna i år och med tanke på hur många förseningar vi har fått se kan jag inte låta bli att vara lite tacksam över att det finns.

Jag känner väl personligen att de nya utgåvorna av Sleeping Dogs och Metro-spelen kan vara lite onödiga, helt enkelt för att de funnits på PC från dag ett. Därför har man kunnat spela de spelen i ultra-HD hur länge som helst medan det inte har gällt för de tre ovan nämnda exemplen.

Men det är ju bara min åsikt. Metro-samlingen och Sleeping Dogs är bra spel och för den som inte har spelat det förut kan det ju vara hur hett som helst, särskilt om man inte har en gaming-PC.

Och du behöver ju inte spela något av dem, om det nu är så olämpligt. ;)

Tack för ditt brev.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev