Svenska

Varför får utgivaren mer än skaparen?

  • Insänt av: lamb_of_god

En sak jag undrar över ett tag är varför spel utgivare får mera uppmärksamhet och kredit än själva utvecklarna. En utgivare har inget med utvecklingen att göra på något sätt alls och detta tycker jag är helt fel. Ta exemeplvis La Noire som utvecklades av Team Bondi, men de verkade inte få något alls utan det var Rockstar som fick äran. Kan ni svara på detta och håller inte ni med lite om det jag säger?

Svar

Nja, jag vet inte om jag helt håller med dig där. Menar du att Activision får mer beröm för Destiny än Bungie och att Sony får mer cred för Uncharted än Naughty Dog? Det finns absolut exempel på det motsatta dock, men då handlar det ofta om att utgivaren gått in och hjälpt till med resurser, alternativt att det är spel som utgivaren beställt.

Förstnämnda var exempelvis fallet med La Noire som aldrig hade blivit verklighet utan Rockstars kunnande och resurser.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev