Svenska

Två frågor angående Nintendos framtid?

  • Insänt av: PGR

Hej på er!

Hur tänker Nintendo nu? För oss konsumenter så är det i princip bekräftat att en uppgraderad PS4/Xbox One kommer att komma inom den närmsta tiden. Nintendo vill ju säkerligen ha en starkare konsol än PS4/Xbox One, men ändå inte en konsol som är alldeles för dyr för oss konsumenter. Kan det bli att detta sätter Nintendo i en mycket knivig sits, och att Nintendo gör en massa "sista-sekunden" ändringar, såsom bättre prestanda?

Och tror ni att Nintendo blev lite tagna på sängen när det börjades rykta om dessa uppgraderade-konsoler?

Svar

Hej PGR,

Tack för ett bra brev!

Jag tror (precis om du är inne på) att Nintendo kände sig trygga med att kunna slänga ur sig en konsol som skulle vara något kraftigare än Playstation 4 och Xbox One och jag tror inte att de är särskilt lyckliga över det som har rapporterats de senaste månaderna. Däremot tror jag inte heller att alla specifikationer är fastställda för NX (därav får vi inte se den under E3-mässan) så Nintendo-bossarna sitter säkerligen i detta nu och skriker på varandra för att hitta lösningar.

Som jag ser det nu kan det ske två saker:

1. Nintendo NX är ett kraftpaket som slår både Neo och Scorpio på fingrarna men kostar 5500-6500:-
2. Nintendo NX är har i runda slängar samma prestanda som en Playstation 4 och kostar 3500-4500:- och blir därmed denna generations Wii när de andra företagen släpper sina uppgraderade konsoler.

Det som jag tycker är mest intressant just nu är vad det är för typ av maskin. Blir det en hybrid mellan bärbart och stationärt? Det Nintendo behöver göra är att ha en konsol som kan mäta sig med konkurrensen, ha ett vettigt pris och sen vinna tillbaka tredjepartsutvecklarna.

Ha en underbar helg!

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev