Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Vad är grönt, luktar pizza och bor i New Yorks kloaker? En grön kloakpizza. Vi har kikat på Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många är vi som lärt oss den hårda vägen att inte bli alltför hoppfulla inför ankomsten av ett nytt Teenage Mutant Ninja Turtles-spel. Därför är det med viss skepsis jag kliver in hos Activision i Stockholm en solig eftermiddag. Mutanterna till ära möts jag av ett bord till bredden fyllt med pizza, och det är en ljudligt tuggande skara speljournalister som får sig en första titt på Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

Det blir omedelbart klart att utgivaren Activision och utvecklarna på Red Fly Studios insett var den största potentiella målgruppen finns. Visserligen har Turtles varit närmast ständigt närvarande, men de har aldrig varigt riktigt så populära som under övergången från åttio- till nittiotalet och åren däromkring. Det är med största sannolikhet därför Out of the Shadows riktas till en äldre publik än tidigare spel i serien. Med tydlig inspiration från Arkham-spelen utlovar Red Fly en mörkare, mognare och mer gripande värld. En stark kontrast till Nikelodeon-serien spelet är baserat på, kan tyckas.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Av någon anledning känns det som att Turtles alltid är "tillbaka". Vore det inte lättare att säga att de aldrig varit borta till att börja med?

Det första vi får se är en dyster gränd och fyra Turtles på ett hustak. Efter en kort seriestripps-baserad (och irriterande ful - varför inte ta tillvara på att man använder Unreal Engine?) introsekvens visas stridsmekaniken upp. Vår norsktalande konferencier berättar om det klassiska kombo-baserade tredjepersonsmosandet, och i menyn lyckas jag skymta vad som verkar vara en lista över alla olika attacker, inte helt olikt de i exempelvis Soul Calibur.

Detta är en annons:

Out of the Shadows blir också det första Turtles-spelet där man när som helst med lätthet kan byta mellan de olika skalförsedda hjältarna, något som direkt anknyter co-op läget på ett sätt inte helt olikt Fuse. Föga förvånande ser detta ut att bli spelets allra största styrka, något Red Fly vill göra sitt yttersta för att accentuera. Sköldpaddorna har insett att de är starkast tillsammans, och finns därför alla med oavsett om du spelar själv eller med vänner.

Samarbetet sköldpaddorna emellan verkar dock ännu mera lovande när vi får se att de inte bara kan slåss sida vid sida, utan även kombinera attacker sinsemellan (vad sägs om att mosa en stackars Fotklansmedlem mellan fyra sköldpaddsskal?). Att inte bara bevara de fyra karaktärernas distinkta stilar, utan även på ett effektivt och till synes högst underhållande vis kan mycket väl vara det utmärkande drag som lyfter detta spel högt ovan sina föregångare.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Något med skjöldpaddornas utseende påminner om "Darkspawn" från Dragon Age.

Endast ett par minuter efter att vår förhandsvisning hade börjat var den över. Ett par mörbultade Fotklanare och en regnig gränd är allt vi hinner se innan vår norske konferencier stänger av spelet och snabbt förtydligar att det vi nyss fått se är ett spel i tidigt alfastadium. Med bara ett par månader kvar till det planerade släppet någon gång under årets tredje kvartal känns det som att det börjar bli lite bråttom.

Detta är en annons:

Jag hann se tråkiga, odetaljerade omgivningar, ett ofärdigt stridssystem i det enda stycke gameplay utvecklarna kände var färdigt nog att visa upp. Alfa är visserligen alfa, knappast en rättvis representation av slutprodukten men jag är rädd att vi kan få se ännu ett ofärdigt och hafsigt sammansatt spel skyndas ut på de virtuella hyllorna.

Det ser ändå lovande ut för Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Red Fly ger intrycket av att vilja göra ett Turtles-spel värdigt sitt arv. Jag lämnar Activision en aning mer positiv än jag var när jag anlände, men undrar samtidigt om det beror på pizzan eller på spelet. Det lär vi få veta efter sommaren.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the ShadowsTeenage Mutant Ninja Turtles: Out of the ShadowsTeenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Relaterade texter



Loading next content