Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Warface

Warface

Vi reste till London för att testspela Crysis-studions kommande gratisshooter... Läs om våra intryck från Warface

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag var inte särskilt insatt i Warface när jag klev in i Cryteks flådiga demorum på deras kontor i London. Utrustad med ett öppet sinne bestämde jag mig dock för att lära mig allt om den tyska utvecklarens första satsning på free-to-play.

Cryteks Joshua Howard gav oss en kort introduktion av var utvecklingen av Warface står för närvarande. Det har redan varit ute ett år i Ryssland där det tydligen är superpopulärt. Det är en nära framtid där spelaren tar rollen som en legosoldat som skickats för att hantera konfliktområden över hela världen. Du tjänar poäng genom att slåss tillsammans med din trupp och dessa poäng kan spenderas på bättre vapen och utrustning. Spelet stödjer också mikrotransaktioner (som ni kanske har misstänkt), vilket möjliggör ett snabbare avancemang genom spelets rankingsystem.

Warface
WarfaceWarfaceWarfaceWarface
Detta är en annons:

Med en kort introduktion ur vägen vi får prova på co-op-läget. Det första jag märker är att våra valmöjligheter är begränsade till några inledande uppdrag och en tutorial där de som behöver lite träning kan få det. Förklaringen till detta är att du måste fylla i dessa tidiga uppdrag innan upplåsning av mer omfattande delar av spelet. Det första jag imponeras av när uppdraget väl drar igång är grafiken som är fantastisk. Det är inte på samma nivå som att säga Crysis 3, men Warface är fortfarande imponerande och det snyggaste free-2-play-spelet jag någonsin sett...

Nivån börjar i en helikopter där du, tillsammans med din trupp, förbereder dig för att komma igång. Spelkänslan är bekant och känns som en mix mellan Crysis och Call of Duty. Det är en solid shooter vi pratar om här som ser ut att ha vad som krävs för att underhålla.

WarfaceWarface
WarfaceWarface
Detta är en annons:
WarfaceWarface

Vi slutför ett uppdrag som är uppdelat i två segment, och det är klart att det finns en stor betoning på lagarbete. Var och en av klasserna är utformade på ett sådant sätt att de erbjuder stöd till andra trupper, antingen genom reparationer av rustningar, regenerering av hälsa, leveranser av ammunition och så vidare. Det finns också flera ställen i de nivåer som inbjuder co-op-åtgärder, som att hjälpa varandra över väggar och upp på diverse hustak.

När detta inledande uppdrag är slutfört, låses det första riktiga uppdraget upp med tre svårighetsgrader. Följande uppdrag ger fler utmaningar, och vårt lagarbete sätts på prov när en tungt bepansrad fiende, med sin weakpoint i ryggen, blockerar vår väg. Spela Warface är roligt och det är kul att se att utvecklarna inte bara har gjort teamwork en nödvändighet, men också sett till att det är underhållande. Tillsammans med en djup PvP-komponent, gör detta Warface till ett högintressant paket.

Warface

När vi är färdiga får vi lite tid med Joshua Howard för att lära oss mer om de västerländska planerna för Warface. Min första fråga och en som alltid ställs när det gäller denna typ av spel är "hur man undviker att hamna i "betala-för-att-vinna-fällan?". Howard försäkrar mig om att de har arbetat hårt för att undvika detta. De kommer bara att erbjuda mindre fördelar och bekvämligheter för betalande spelare. Saker som en blygsam ökning av de intjänade poängen. En annan sak som de erbjuder är Mystery Boxes som låser upp ett slumpmässig vapen för spelarens klass, men alla dessa vapen kan även låsas upp med spelets valuta . Det låter lugnande, och jag får höra utvecklarna ständigt övervakar spelet och göra ändringar i systemet om så behövs.

Warface

Det råder inga tvivel om att detta kan vara nästa stora grej på free-2-play-marknaden eftersom det redan är en stor succé i Ryssland och andra stora free-2-play-marknader. Det är uppenbart att Crytek har tagit utvecklingen på allvar, och från vad jag har sett är det helt klart ett spel som alla FPS-tokar bör hålla utkik efter. Warface är precis på väg att släppas (i färdig form) i Europa. Spännande.

HQ
WarfaceWarfaceWarfaceWarface
WarfaceWarfaceWarfaceWarface
WarfaceWarfaceWarfaceWarface

Relaterade texter

WarfaceScore

Warface

RECENSION. Skrivet av Simon Eriksson

Att gratis är gott visste vi sedan tidigare, men hur gott smakar egentligen Cryteks senaste actionrökare? Simon har spelat...

0
Warface ute nu till Nintendo Switch

Warface ute nu till Nintendo Switch

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Warface utvecklades av Crytek och släpptes till PC år 2013. Sedan dess har utvecklarna bytts ut och nuförtiden är det Allods Team som ansvarar för spelet, som även...



Loading next content