Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Vampire the Masquerade: Bloodlines

Vampire the Masquerade: Bloodlines

Pappersrollspelet Vampire är ett av de mest spelade idag, även om spelvärlden World of Darkness tekniskt sett har gått under.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det hindrar inte Troika, utvecklarna bakom Temple of Elemental Evil, att bygga ett enormt förstapersonsrollspel på samma tema. I Bloodlines får du skapa din egen karaktär inom en av de sju vampyrklanerna, eller välja att vara självständig. Handlingen kommer att kretsa kring konflikten mellan Camarilla-klanerna (som vill upprätthålla "Maskeraden" och alltså hålla människorna lyckligt ovetande) och Sabbat (som inte skulle ha något emot att härska över de svaga homo sapiens). Som en nytuggad vampyr börjar du i botten av vampyrsamhället och får kämpa dig uppåt för att en dag kanske kunna bli prins av Los Angeles, där spelet utspelar sig. Handlingen utspelar sig strax innan Gehenna (då världen går under) och kommer att bli en officiell del av berättelsen.

HQ

Spelet bygger på Source-motorn som utvecklades till Half-Life 2, och med alla förseningar som det spelet råkat ut för är det inte omöjligt att vi får se Vampire först. Eftersom motorn är så flexibel har Troika kunnat lägga in ett avancerat rollspelssystem och fler möjligheter än i ett rättframt actionspel. På så sätt liknar Vampire mer spel som Deus Ex eller Morrowind, snarare än just Half-Life 2. Kärngruppen på Troika har också arbetat med Fallout, så det är ingen tvekan om att de vet hur man utvecklar ett fritt och öppet äventyr. Allt från grundvärden i styrka, smidighet och uthållighet till särskilda vampyrfärdigheter påverkar vilka valmöjligheter du har. Vill du ta dig in på en nattklubb fungerar det precis lika bra att övertala inkastaren, hoppa in genom ett fönster eller helt enkelt bita lite folk i halsen. Bita folk i halsen kan du förstås göra lite hur som helst. Blod är gott. Tänk bara på att ogenomtänkta handlingar på fel plats kan riskera att bryta Maskeraden och då kommer till och med din egen klan att jaga dig som straff. Och om du inte behärskar dina instinkter kan du helt tappa kontrollen över din karaktär som då går bärsärkagång och högst troligt lockar till sig uppmärksamhet.

Eftersom vampyrer inte trivs särskilt bra i solljus kommer det mesta att ske under natten. Miljöerna skiftar från herrgårdar och lyx till sjaskiga bakgator och hemliga tunnlar. Men det är trots allt inte det riktiga Los Angeles, utan World of Darkness-versionen, så nog finns det utrymme för farligare saker än navkapseltjuvar och illerbeväpnade frilansskribenter på spelresa. Förutom andra vampyrer (de flesta klanerna ligger ju oftast i krig med varandra) finns både varulvar, ghouls och otacksamma människor som genomskådat Maskeraden och inte uppskattar att vampyrerna tar hand om dem. Om inte dina vampyrförmågor räcker till går det alltid att dra fram ett hederligt hagelgevär, eldkastare eller annat som tar död på både levande och odöda.

Det förra Vampire-spelet, Redemption, hade ett ambitiöst spelledarverktyg för att göra onlineuppdrag åt andra spelare, men det blev aldrig riktigt populärt. I Bloodlines kommer fokus att ligga mer på hederligt onlinekrig där man kan spela som antingen vampyr eller vampyrjägare genom olika uppdrag.

Om du tillhör den sortens folk som tror på releasedatum kan du se fram emot oktober då spelet enligt utvecklarna ska släppas. Vi andra väntar tålmodigt i skuggorna på att de veka människorna på Troika äntligen ska göra vampyrerna rättvisa.

Detta är en annons:
Vampire the Masquerade: BloodlinesVampire the Masquerade: BloodlinesVampire the Masquerade: BloodlinesVampire the Masquerade: Bloodlines

Relaterade texter



Loading next content