LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      DC Universe Online

      DC Universe Online

      Vad var det du önskade dig mest av allt i hela världen när du var liten? Ville du ha en egen ponny, en bästis ifrån yttre världsrymden, eller kanske fred på jorden? Fel! Rätt svar skulle vara superkrafter.

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Superhjältar, mutanter och alla sorters maskerade hämnare är verkligen på tapeten just nu. Och då menar jag inte bara i pojkrummen, utan i var mans hem. Att serietidningsvåldet letar sig utanför rutorna är dock inget nytt fenomen. Den första TV-adaptionen utav prinsen från Krypton sändes redan 1941, och Läderlappen krattade slödder på Gothams bakgator långt innan Adam West ens hade fyllt moped. Men aldrig någonsin har dessa genmanipulerade frihetskämpar stått upp mot förtrycket i samma utsträckning som nu.

      Bara de senaste åren har Stan Lees trikåtighta ordningsmän solovårat biopubliken på miljardbelopp, och blott Spindelmannen själv spelade in tvåhundra miljoner på endast nio dagar. Varje vecka bänkar sig tretton miljoner amerikaner för att följa Hiro Nakamura och de andra underbarnen och underfäderna i NBC:s flerfaldigt prisbelönade serie Heroes, och The Dark Knight är den enda filmen från 2008 som jag själv redan sett två gånger, något som verkligen inte tillhör vanligheterna.

      Så hur kommer sig då detta? Varför fascineras vi så av dessa specialbegåvade outsiders? Kanske gillar vi bara välskrivna äventyr om muskelknuttar som kan fångar kulor med tänderna, eller så beror det kanske på att det är det närmsta vi kommer flykten från våra egna genetiska begränsningar. Ja, eller det som varit begränsningar, tills nu.

      I DC Universe Online kan nämligen all denna potens bli din. Men istället för att dela speedos med Stålmannen eller dra på sig en huva som stinker utav Läderlappens läppsvett så ger Sony Online Entertainment Austin dig alla verktyg du behöver för att skapa din egen superhjälte. Och allvarligt, hur jäkla coolt är inte det? Det finns nog ingen pojke som inte någon gång önskat att han hade tio tigrars styrka, förmågan att leka tafatt med ett skenande lokomotiv eller höll byxorna på plats med ett välsorterat prylbälte innehållande alla betänkliga livsnödvändigheter.

      Detta är en annons:

      Här är det bara att välja och vraka i kraftkatalogen. Du kan tygla resurser som is, eld, elektricitet, radioaktiv strålning eller varför inte bara vara en jäkel på kampsport helt enkelt. Och när du väl bestämt dig för vilket element du vill kontrollera så är det dags att bestämma hur du vill kontrollera det. Vill du kanske ha en atombumerang, en eldkastare, ett par radioaktiva nävar eller ett elektriskt spjut? Nemas problemas, Sony Online Entertainment fixar.

      På menyn finns även krafter som tempo, akrobatik och förmågan att flyga med fiskmåsarna. Du kan också välja om du vill att dina krafter ska vara medfödda, magiska eller beroende av tekniska mojänger och manicker. Alla valmöjligheter kommer att ha sina rötter någonstans i DC Comics egen kruka, så du som helt saknar fantasi kan välja att inte ha några krafter alls och svansa efter Batman i en rödgrön dansbandskostym, eller kopiera någon av dina andra DC-favoriter.

      När du väl bestämt dig för ett kraftpaket och skräddarsytt allt från benstomme till kroppsstrumpa så är det äntligen dags att dra ned på stan och känga drägg. Du dimper direkt ned i händelsernas centrum och anförtros med ett uppdrag av ingen mindre än självaste Stålis. Han berättar att Brainiac har infekterat ett gäng salta killar som nu går bärsärkargång på Metropolis gator (och som om inte det vore illa nog så passar Lex Luthor på att testköra lite krigsmaterial mitt i villervallan) och nu vill han ha din, Supergirls och Green Lanterns hjälp att rädda dagen.

      Tycker du inte att dina specialförmågor ger dig den action du behöver för att tukta gemena genier kan du alltid riva upp saker i din omgivning och prygla ondskans undersåtar med. I början får du nog räkna med mindre saker som lyktstolpar och parkeringsautomater, men i takt med att du klättrar på nivåstegen så kommer också musklerna att svälla, och det är bara en tidsfråga innan du kan hiva iväg en skolbuss och se den dala ned bakom horisonten likt en statligt bekostad solnedgång.

      Detta är en annons:

      Stålmannen skulle naturligtvis aldrig vara så vårdslös, men faktum är att man heller inte nödvändigtvis måste vara Hederlige Hasse för att lyckas i Metropolis. Vill du hellre slå dig samman med Jokern och göra världen till din fotpall så går naturligtvis även det alldeles utmärkt. Dina barndomsidoler kommer antagligen att titta snett på dig till en början, men det är ingenting som en rejäl knippe knogdäng inte kan råda bot på.

      Vilket lag du än spelar för så kommer du kunna alliera dig med andra likasinnade i kampen för din sak, vilket innebär att du kan kombinera dina förmågor med till exempel Killer Croc, Harley Quinn och Scarecrow. Tillsammans kan ni sedan frysa ned Kommisarie Gordon och bolla honom emellan er tills han dör av förnedring. Om just denna kombo är möjlig vågar jag i och för sig inte gå i god för, men du förstår principen. Dessa karaktärer lever dock sitt eget liv och du kommer alltså inte kunna styra dem eller bestämma över deras verksamheter, bara interagera och gilla läget.

      Spelet kommer (liksom de flesta onlinerollspel) att erbjuda både omgivningsinriktade uppdrag såväl som dueller med andra spelare.
      Det kommer att handla om agerande och reagerande, men avkylningsperioder och skrytiga skills. Rena våldshandlingar kommer dock inte att generera några erfarenhetspoäng, utan erfarenhet är något som du tjänar på att avsluta olika ärenden. Varje uppdrag kan ha flera olika delmål, och för varje skåra i vanekolven kan du unna dig nya fräscha färdigheter.

      Fokus kommer inte helt oväntat att ligga på DC Universe två huvudstäder Metopolis och Gotham City, men exakt hur stor spelvärlden kommer att bli är ännu inte fastställt. Både gamla och nya prenumeranter garanteras dock en känsla av tillhörighet, och även de som bara plockat upp ett lösnummer i farten kommer att känna sig som hemma bland alla klassiska DC-karaktärer och miljöer. Man jobbar även på detaljer som bakgrundshistorier, sidekicks, fordon och hur man ska utmärka färdighetsgrader utan att det påverkar din spandexestetik.

      Mannen som ska ursäkta denna överexploatering att superkrafter är ingen mindre än Geoff Johns, författare till DC-serier som Green Lantern, Superman och The Flash, men som även gjort en del jobb för Marvel och tidningar som Witchblade. Till sin hjälp i adaptionen av DC:s universum har Geoff även Jim Lee, killen som redan i högstadiet förutspåddes starta eget serieförlag men istället startade en bejublad karriär hos Marvel där han var med och kickstartade tidningen X-Men vars första nummer fortfarande håller förföljningsrekordet för sålda blaskor med sina åtta miljoner exemplar. 1998 lämnade han dock Marvel för DC Comics, där han nu tio år senare är i full färd med att transplantera Batman med vänner till 3D-värld i cyberspace.

      I denna värld har vi blott spenderat en blygsam weekend eftersom spelet befinner sig i en hyffsat tidig utvecklingsfas, men det vi har sett känns helt klart lovande. Väldefinierade brottsbekämpare i stora, detaljerade stadsmiljöer som inbjuder till demolering får det att kittla i DNA-strängarna, och vi väntar med spänning på hela chartersemestern.

      DC Universe OnlineDC Universe OnlineDC Universe OnlineDC Universe Online
      DC Universe OnlineDC Universe OnlineDC Universe OnlineDC Universe Online

      Relaterade texter

      DC Universe OnlineScore

      DC Universe Online

      RECENSION. Skrivet av Daniel Steinholtz

      Daniel klär sig i alldeles för tighta spandex-trikåer och rollen som superhjälten Steinholtzenübermann i Sonys nya onlinerollspel. Läs vår feta recension om livet som brottsbekämpare...

      2
      DC Universe Online ute nu till Xbox One

      DC Universe Online ute nu till Xbox One

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      DC Universe Online släpptes redan år 2011 till PC och Playstation 3 och två år senare kom en Playstation 4-version. Det var Sony Online Entertainment som utvecklade, men...



      Loading next content