Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Crew

The Crew

Redan nu går det att provköra Ubisofts kommande The Crew och Gamereactor satte sig bakom ratten för ett par mil i en vrålande sportkärra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När någon nämnt The Crew så har diskussionen med säkerhet glidit in på den utlovade storleken på spelvärlden rätt fort. Och det är med all rätt, redan från start erbjuds en minst sagt generös tolkning av Amerika där århundradets race går av stapeln. Ett enormt lopp med start på östkusten ska gå över hela kontinenten innan målflaggan kommer vädras någonstans utmed västkusten. Ett onlinerollspel där bilarna bytt plats med ljuslila nattalver och barbröstade barbarer, med andra ord.

The Crew
Världen är inte bara stor i The Crew utan väldigt snygg också, Om du hinner se något av den i 250 km/h förstås...

Vi kommer få tävla mot mängder av andra spelare där målet är att ta sig så snabbt som möjligt från punkt A till punkt B, vilken väg du tar är helt upp till dig. Du har en karta som från start och på klassiskt Ubisoft-manér till en början är rätt tom, men ju längre du kör desto fler färgstarka symboler och zoner dyker upp (sistnämnda är inte bara en ursäkt att dela upp kartan utan är individuella och helt olika varandra). Alla ni som någon gång spelat valfritt Assassin's Creed eller något av Ubisofts senare alster kommer känna igen er medan nykomlingar snabbt fattar galoppen, och innan ni vet ordet av så har ni lite att stå i. När vi spelade satte vi bara färg på en zon men om de andra innehåller lika mycket kommer en fullt upplåst karta vara en färgpalett av rang.

Att ha mycket att göra kommer nog komma väl till pass med tanke på att hela online-konceptet i det här fallet innebär nästan enbart mänskligt motstånd, och uppgraderingar blir tillgängliga ju mer du tar dig för. Må det vara en så enkel sak som att köra i extremt hög hastighet och hålla dig kvar på vägen eller erövra och besegra diverse hopp som finns utspridda runt om i världen. Något som vi när vi spelade fick omsätta i praktiken då vi under ett storyuppdrag i södern stötte på en annan spelare vars bil hade för mycket pulver under huven och följaktligen lämnade oss i dammolnet bakom sig.

Detta är en annons:

Så vi fick börja jobba på att hålla bilen rakt för att låsa upp tyngre detaljer innan vi kunde utmana spelaren igen och förhoppningsvis vinna. Dessa aktiviteter, så kallade "skill challenges", existerar utanför huvuduppdragen och kommer, när du inte står vid startlinjen beredd på att ta de 400 meterna framför dig på under tio sekunder, erbjuda skön utfyllnad av transportsträckan till nästa race.

The Crew
Kartan fungerar på samma sätt som Ubisofts senaste spel, fylls på i takt med att du upptäcker mer.

När du väl kommit fram till nästa startlinje kan du antingen tävla ensam eller i lag. Spelet har inte fått sitt namn för inget och du har alltså flera sätt att ta både dig själv och ditt team vidare i storyn. Är ni ett gäng med likvärdiga bilar är ju chanserna rätt goda att ni alla sopar banan med era motståndare och att alla kan känna att de verkligen har gått vidare.

Å andra sidan kan man istället för att jobba på att bygga upp kärran via sidoaktiviteterna på vägen dit låta den med fräsigast kärra ta hem segern åt hela teamet, och därmed avancera utan att själv gå i mål först. Det kommer med säkerhet gäcka flera spelares moral, kan man säga att man själv klarat av racet även fast en annan i laget var den att korsa mållinjen först? Är man lagd åt det hållet finns möjligheten att spela om racet själv och därmed hävda att vinsten var ens egen och ingen annans förtjänst. Möjligheten att spela ensam mot datorn kommer finnas, trots att det fokuseras på fler än en spelare.

Detta är en annons:
The Crew
Möjligheten att uppgradera bilen inom olika klasser är ett exempel på hur RPG-element involveras och låter dig bygga upp ett mångfaciterat garage för olika typer av tävlingar

Moraliska frågor åsido, köregenskaperna varierar beroende på vilken bil du kör och det kommer i det färdiga spelet finnas fem stycken olika "specs" (fungerar ungefär på samma sätt som klasser i valfritt rollspel) där du som spelare kan välja en klass och på så sätt skräddarsy dina bilar efter eget tycke. I betan fanns det bara två stycken klasser att välja på men principen kommer vara den samma och det vi fick se av The Crew gav mersmak. Kan vi vänta oss hårt organiserade grupper där spelarna har specialiserat sig på olika typer och därför är i stort sett oslagbara oavsett vilket race som kommer upp?

Själva bilfysiken känns i nuläget stadig och känns lagom arkadaktig. Körningen flyter på bra och bara någon enstaka gång råkade vi ut för att vår bil slungades av banan trots att vi bara svängde lite grann, och detta ser vi gärna att det finputsas på fram tills november. Sen har vi lite synpunkter på hur meddelanden presenteras. När du klarat ett sidouppdrag och låst upp en ny del slängs en stor blaffa till informationsruta upp på skärmen och frågar dig om du vill installera eller strunta i den upplåsta delen. Det går fortfarande att köra under tiden du väljer men en lite mer diskret lösning som inte gör att vi kör av vägen i 322 km/h på grund av bristande sikt - hade verkligen passat bättre.

The Crew
Nya delar ser du via en informativ, men aningen osmidig ruta mitt på skärmen som vi helst vill se lite omarbetad innan release.

När vi satt och förberedde ytterligare en match hörde vi både våra egna och våra motståndares lagkamrater babbla i headsetet, men vi hade ingen som helst möjlighet att hindra obeskrivligt höga hype-vrål permanent. Vi var tvungna att stänga av spelarnas mikrofoner individuellt i meny och därför efterlyses ett alternativ att tysta alla mikrofoner i den färdiga produkten, för allas örons skull. Vidare hände det att vi då, då snappade upp andra spelares kommentarer men om vi ville bjuda in dem till spelet var de helt plötsligt försvunna.

Ganska viktigt att fixa till med tanke på att det krävs ett par stycken för att få ihop ett gäng. Ett sista problem som vi hade när vi testade var klientens stabilitet. Att spel hänger sig och kraschar händer, men vi råkade ut för det mer än en gång vilket fick våra sinnen att börja ana dålig optimering vilket med säkerhet innebär en strid ström av patchar när spelet väl släpps. Eller så är det exklusivt till betan, vi hoppas på det...

The Crew
Av det vi sett hittills bjuder The Crew på både dynamisk och fylligt vacker grafik.

Ubisoft har fortfarande ett par månader på sig att finslipa The Crew och vi hoppas att de verkligen lägger ner lite mer tid på framför allt anslutningsproblemen. Fixar de till det så är det bara att invänta en extremt snygg och fräsch åktur driven av lagbaserad motornoja.

The CrewThe CrewThe CrewThe Crew

Relaterade texter

The CrewScore

The Crew

RECENSION. Skrivet av Johannes Leander

Johannes har den senaste veckan levt sitt liv i Ubisofts upphåsade massiva online-racer. Lyckas det uppfylla den amerikanska drömmen?

7
Ladda ned The Crew gratis nästa vecka

Ladda ned The Crew gratis nästa vecka

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

Ubisoft firar 30 år, och i det sammanhanget släpper företaget ett spel gratis, varje månad under resten av året. Vi har redan blivit bortskämda med Prince of Persia: The...



Loading next content