Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Assassin's Creed: Unity

Assassin's Creed: Unity

Senare i höst återvänder Ubisoft till lönnmördarrötterna med Assassin's Creed: Unity...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

På grund av ett stökigt Gamescom-schema fick vi spela demo-sessionen av Assassin's Creed: Unity i en bakvänd planering som i detta fallet gjorde att samarbetsläget testades först (innan vi fick höra och se hur utvecklarna har ämnat att återvända till rötterna denna gång).

Nåväl. De nyheter som E3-visningen skvallrade om finns här; ett smygläge med mycket hukande och ett starkare fokus på detsamma, mer dynamiska fiender som kräver att du är försiktigare samt enklare parkour-rörelser för att bestiga och klättra ned från byggnader.

Ubisoft Montreals creative director Alexandre Amancio talar om spelet som en nystart. Tillbaka till vad Assassin's Creed först handlade om. Själva aspekten med lönnmord står återigen i fokus och Ubisoft menar att detta blir ett utmärkt tillfälle att hoppa på tåget för de som aldrig tidigare spelat föregångarna.

Assassin's Creed: Unity
Att utforska möjligheterna för ett perfekt lönnmord står återigen på agendan efter att ha legat i skymundan under många år.
Detta är en annons:

Tjuvlyssnarinslagen finns kvar även i Assassin's Creed: Unity, men istället för att vara obligatoriska, regelrätta uppdrag fungerar de här som möjligheter att höra alternativa vägar till ditt mål eller hemliga möten för att därigenom kunna utföra dödandet mer effektivt. Vi får erfara just ett hemligt möte under vår spelsession när vi spanar på en måltavla nedanför räcken och balkonger inne i Notre Dame. Möjligheterna att avsluta det stackars livet på är många och att verkligen överväga varje alternativ är en viktig del. Ubisoft kallar det här för "Black Box Assassinations" och är vad hela konceptet i det allra första spelet baserades på.

Det robusta elementet av att skräddarsy din karaktär på hundratals olika sätt i form av kostymer och vapen bidrar till upplevelsen, framförallt i samarbetsläget, då alla spelare inblandade faktiskt har potential att skilja sig från varandra i både spelstil såväl som rent estetiskt. Olika typer av utrustning gör din karaktär bättre (respektive sämre) på att utföra manövrar såsom att hoppa och ta skada, något som givetvis tvingar dig ändra hur du spelar. Dina favorituppsättningar kan sparas och ändras mitt under uppdragen, vilket gör att du kan byta skor och knivar närhelst situationen kräver det, något som faktiskt är riktigt roligt (och praktiskt).

Assassin's Creed: Unity
I det nya "Heist" måste fyra spelare fly undan på tok för många arga vakter efter en värdefull stöld.

Det nya "Heist" är en rad samarbetsuppdrag som påminner lite om katakombsekvenserna i Assassin's Creed 2. Du och ditt gäng infiltrerar ett starkt fortifierat och välbevakat område med målet att stjäla värdesakerna och sedan fly. De alternativa rutterna kommer att vara många, vilket gör att spelare kan arbeta på olika håll om de så vill. Eftersom våra innerstadsfärdigheter var lite rostiga efter ett år på havet i Black Flag blev vi påkomna alltför många gånger av de många vakterna, vilket gjorde stöten till en mycket blodig sådan. Det är tydligt att detta spelläge uppmuntrar till koordination och planering för att kunna klaras stilfullt.

Detta är en annons:
Assassin's Creed: Unity
Samarbetsläget är den enskilt största nyheten i Assassin's Creed: Unity.

Vi fick sammantaget ganska mastigt med Unity-speltid som trots allt bara serverar det som E3-visningen valde att visa upp. Vi är ändå lite oroade över att det kan kännas lite för bekant, sina förändringar till trots, efter att ha spelat igenom samtliga spel i serien under flera års tid. Om vi bortser från samarbetsläget för fyra personer och ett vackert Paris i skala 1:1 finns det inte mycket som kittlar vårt intresse att upptäcka mer.

Medan Black Flag åter tände vår gnista genom att utforska helt nya fronter känns detta som ett lite mer bekant och säkrare drag för Ubisoft att inviga de nya konsolerna på. Därför är vi inte lika spända på Assassin's Creed: Unity som vi hade trott, men mycket kan hända fram till releasen och vem vet - kanske blir vi positivt överraskade. Vi kan självklart hoppas.

HQ

Relaterade texter

Assassin's Creed: UnityScore

Assassin's Creed: Unity

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Ubisofts lönnmördare släpps lösa i franska revolutionens Paris i första Assassin's Creed-spelet exklusivt till den nya generationens konsoler och PC. Men hur pass nytt känns det egentligen?



Loading next content