Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Aliens vs Predator

Aliens vs. Predator

En klassisk actiontrio gör återigen comeback och denna gång är det från gänget som har gett oss både det bästa och sämsta från filmvärldens ultimata monstermassaker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tänk att du ensam befinner dig i en bas där den tidigare populationen numera är ordentligt utsmetad längs väggarna. Tänk dig att den handfull starka styrka med hårddrillade dödssoldater du gick in i basen med, är förvandlat till slarvsylta och allt taktiskt övertag ni hade mot er fiende är nerspolat tillsammans med ditt teams innanmäte. Någonstans i de dunkla korridorerna lurar en utomjordisk mordisk varelse med sinne som en sadistiskt gymnastiklärare, döden väntar dig och den kan komma från var som helst. Du är rädd, svettig, stressad och utsatt. Du är dödens lammunge, du är lunch.

Rebellion återvänder till bekant mark då de gör sitt fjärde spel om de legendariska filmmonstrens kamp mot varandra. Det började som bekant med det hyllade Atari Jaguar-spelet, följt av det än mer hyllade PC-spelet i slutet av 90-talet. Förra året släppte de ett spel på samma tema till PSP och storsågen plockades fram mer eller mindre överallt och Rebellions gamla storhet kändes avlägsen. Men det brittiska teamet har gaskat upp sig och istället för att ge oss mer bärbara filmmonster satsar de nu benhårt på att ge oss ett actionspel fyllt av läcker grafikporr och skön skräck.

Upplägget är vi vana vid vid det här laget. Aliens, Predators och Marines strålar samman på ett och samma ställe och misstycke uppstår. Självklart kommer vi att få återse flera av de klassiska vapnen och hjälpmedlen som vi har sett tidigare. Pulskarbiner, rörelsesensorer, spjut, axellaser, olika synfilter, knivar, granater, dödssvans och såklart en riktigt riktigt vass tunga som bara längtar efter lite närkontakt, mysigt.

De tre varelserna beter sig på helt olika sätt, marinsoldaterna tar till vapen och teknologi och satsar på stenhårda eldstrider, medan Predator gör samma sak, men i det gömda. Exakt hur Aliens kommer att fungera har Rebellion valt att inte prata om riktigt än, men jag misstänker att det kommer att handla om att smyga sig på sitt byte och att använda alternativa rutter för att ta sig till sitt mål för att sedan förlita sig på stenhård närstrid.

Detta är en annons:

Ett Aliens vs Predator värt namnet innehåller som vi alla vet en ordentlig dos våld och Rebellions nya spel kommer inte att vara något undantag. En av detaljerna som Rebellion har avslöjat är Trophy-kills som Predator kan ägna sig åt. Som vi har sett tidigare i filmerna kan vår storväxte karaktär rycka loss både det ena och det andra av människor och den klassiska scenen där skallen avlägsnas med slängande och dinglande, vidriga detaljer kommer att finnas med i det nya spelet. Detta betyder att våldsinnehållet speglar det i filmerna, vilket leder till att åldersrekomendationen garanterat kommer att vara 18 år.

Som vanligt kan Predatorn böja ljus runt sig för att verka osynlig, något som dock inte spelar någon roll när han rör på sig eller om Aliens finns i närheten. Axelkanonen finns såklart med och ger gott om alternativ när man ska eliminera något från avstånd, såsom kaxiga Aliens eller vettskrämda marinsoldater.

Men det är inte bara våld som står på menyn, det kommer även att levereras stora mängder nagelbitande skräck för alla oss med veka nerver och en förkärlek för att få vettet urskrämt sig. De flesta av oss har väl vid ett eller annat tillfälle befunnit oss i en trängd situation med ett vapen och en rörelsesensor till hjälp. Det monotona ljudet från rörelsesensorn ger en viss trygghet, ända tills det dyker upp något, något som stör den annars så harmoniska och betryggande signalen som lugnt berättar för spelaren att det inte finns något att oroa sig för. Men det finns alltid något att oroa sig, ty i mörkret lurar faran, döden.

Jag ser fram emot att få kura ihop mig till en ångestfylld och rädd boll av hårdknackat marinsoldat-byte, väntandes på vad som ska komma ut ur de dunkla hörnen. Rebellion lär bjuda på gott om otäcka överraskningar när vi får se Aliens vs Predator under det första kvartalet nästa år och jag kan knappt vänta.

Detta är en annons:

Aliens vs Predator ser helt klart läckert ut och det faktum att Rebellion verkar vara tillbaka i gammal god form gör det hela helt klart ett par snäpp mer intressant. Jag tror att Rebellion kan leverera ännu ett högkvalitativt spättarspel av riktigt hög kaliber, jag är hypad inför kampen mellan människa, rovdjur och utomjording, let the games begin.

HQ
Aliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs Predator
Aliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs Predator
Aliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs Predator
Aliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs Predator
Aliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs PredatorAliens vs Predator

Relaterade texter

Aliens vs PredatorScore

Aliens vs Predator

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

En trio klassiska filmfigurer gör comeback inom spelvärlden, då aliens, soldater och predators slåss ilskt mot varandra...



Loading next content