Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Dead Rising 2

Dead Rising 2

Las Vegas, en sjuk mängd tillhyggen och ännu fler ruttnande kadaver som behöver tuktas... Vi tittar närmare på vad Capcom planerar med Dead Rising 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett nytt Dead Rising! Mer zombies, mer blod och mer knasiga vapen eller?
Jajamän, det är en bra sammanfattning av Capcoms spel. Tvåan utspelar sig några år efter första spelet och nu har zombieviruset spridits över hela USA. Det kommer att bli betydligt fler vandrade odöda att slakta, och Capcom skryter om att upp till 7000 zombies ska kunna ritas upp i samma ögonblick, jämfört med det första spelets 1000. Här finns dock en hel del förändringar, där den största kanske är att den gamla huvudpersonen pensionerats. Istället spelar vi som Chuck Greene, gammal motorcross-proffs som letar efter sin dotter i zombiekaoset. Han kommer dessutom att rädda andra överlevare och förstås slakta en hel massa absurda bossar så blodet skvätter.

Oj oj, det låter riktigt brutalt!
Absolut. Och då har vi inte ens berättat om hinken med tre elborrar som du kan sätta på en zombies huvud... Eller motorcykeln som kan utrustas med motorsågar på styrets respektive sidor, vilket är en absolut fröjd att köra omkring med på "The Strip" som är proppad med zombies.

Blodet stänker på skärmen och kan faktiskt göra det så mycket att det försämrar ditt sikte! Du kan sätta fast propantankar på zombies och sedan skjuta dem (förslagsvis på ett långt avstånd) för att spränga en stor del av omgivningen. Skjutandet har för övrigt gjorts lättare och nu kan vi exempelvis gå i sidled medans vi siktar med våra hagelbössor. Men trots alla brutaliteter är allt gjort med glimten i ögat och humorn från första spelet är lyckligtvis intakt. Vad sägs till exempel om att trä på sig ett älghuvud och attackera zombiehorderna med dina horn?

Var ska vi hålla till den här gången då?
Vegas, baby, Vegas! Eller snarare Fortune City, vilket Dead Rising 2:s Las Vegas-inspirerade spelstad kallas. Ett miljöbeslut som känns både roligt och smart. Att köra motorcykel längs med stadens "Strip" ser otroligt roligt ut och att slänga in tusentals odöda kötthögar bland heltäckningsmattor, roulettebord och spelautomater är skön estetisk krock. Alla som någon gång varit på casino vet att många där redan beter sig som zombies, så skådeplatsen är verkligen inte långsökt.

Detta är en annons:

Dessutom ger miljön möjlighet till en massa intressanta vapenvarianter, då vi precis som i det första Dead Rising kommer att kunna plocka upp nästan varenda pinal vi ser, för att fäkta bort alla zombies. Roulettehjul var ett av de första vapnen vi såg när de första bilderna av Dead Rising 2 släpptes och du kan också vänta dig kortblandarmaskiner, tärningskrattor och barstolar i arsenalen. Smidigt i flerspelarläget, för övrigt!

Så det blir flerspelarläge också? Sweet!
Ja, det kan faktiskt bli riktigt underhållande. Detaljerna kring multiplayer har ganska nyss blivit utannonserade. Konceptet som ramar in flerspelandet är dessutom en fräsch idé; den kretsar kring en fiktiv TV-show kallad Terror is Reality, där en grupp deltagare tävlar mot varandra i en rad olika zombiedödar-utmaningar. Dead Rising 2:s hjälte Chuck Greene är förstås en av dem och upp till fyra personer kan delta i detta läge. Vi vet i nuläget inte så mycket mer om detaljerna kring flerspelarläget, men det kan förstås bli ett riktigt spännande tillskott.

Jag hatade sparfunktionen i ettan, kommer den att vara kvar?
Capcom har lovat att man ska "se över" detta. Vi hoppas att det betyder "ändra radikalt".

Blir detta något bra då?
Vi är faktiskt riktigt sugna och trots att förbättringar kunde ha gjorts gillade vi verkligen det första spelet. Fans av filmen Night of the Living Dead och dess uppföjare (eller bara zombies och action överhuvudtaget) kommer alldeles säkert få sitt lystmäte i Dead Rising 2 och rent tekniskt med den sjuka mängden zombies på skärmen samtidigt är i sig imponerande. Vi gillar även förnyelsen i både omgivning och huvudperson. Så håll zombiejägarögonen öppna efter Dead Rising 2 som släpps nästa år. Om inte annat för den där motorcykeln som ju bara ser för frän ut...

Detta är en annons:
Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2
Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2
Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2Dead Rising 2

Relaterade texter

Dead Rising 2Score

Dead Rising 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Dead Rising får en putsad uppföljare och Elfving har njutit av zombieslakt av hög rang. Ett rejält järnrör kan slå hela världen (och 924 323 zombies) med häpnad...



Loading next content