Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Modnation Racers

Mod Nation Racers

Mod Nation Racers är kärleksbarnet mellan Little Big Planet och Super Mario Kart. Viktor Eriksson rullar ut efter lång tids isolering i garaget för att ge er en andra åsikt på hur vida framtidens racingspel skapas av spelarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här påminner om något?
Super Mario Kart och Little Big Planet är två spel som folk ofta tar i mun när de ska beskriva Mod Nation Racers. Kart-konceptet från det första är här en ganska intakt grundformel här med bilar med låg tyngdpunkt och söta power-ups utspridda längs med banorna. Little Big Planet-vibbarna kan vi skönja både i den medvetna indiestilens leksaksestetik och den massiva editorn där vi tillåts bygga allt från förare till bilar och banor helt själva.

Så hur bra är editorn då?
Det vi sett av den bådar än så länge väldigt gott. "Användarvänlig" verkar ha varit ledordet även om det finns fulla möjligheter till detaljpillande för den maniska som vill justera allt från kurvornas vinkel, till solens förhållande och vapen-orbernas positioner. Vad gäller variation så räckte det med att trycka på "slumpmässigt-funktionen" några gånger i bilgörandet för att se på den bredd som finns. Första gången blev det en upphöjd strömlinjeformad gatubil god nog för Tokyos gator och med avgasrör som kunde utrota ozonlagret. Andra gången blev det en muskelbil motordriven medelst ett marsvinshjul.

Vad ska jag göra med allt jag bygger då?
Förutom att använda det själv så är Mod Nation Racers tänkt att fungera som ett ständigt aktivt online-community. Trött på dina egna banor? Åk bara till någon av förarna du träffat online och ladda ner vad du vill av deras egna hopkokta bilar, förare och banor. Vill du bara åt créme de la créme så finns det även topplistor som plockar russinen ur kakan åt dig.

Det låter ju kalas allting! Finns det något som inte är fantastiskt med det här spelet?
Det återstår att se hur pass utvecklarna United Front Games kommer bidra med eget innehåll till spelet eller bara lita på att spelarna sköter sig själva. Det är inte heller svårt att dra oroande paralleller till Little Big Planet där otaligt med nedladdningsbart material släppts senare för ganska dyra pengar.

Detta är en annons:

Slutdomen på det?
Det här kan bli hur stort som helst. Det beror givetvis på hur många som köper det och hur aktivt online-delen av spelet blir men vi har tidigare sett prov på den gigantiska kreativitet som Little Big Planet välsignats med. Det är mer än skäl nog för att huvudkonkurrenten Mario Kart ska skruva obekvämt på sig i sin memorabilia spelserie.

Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers
Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers
Modnation RacersModnation RacersModnation RacersModnation Racers

Relaterade texter

Modnation RacersScore

Modnation Racers

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

I Sonys egna kart-spel är det färdiggnällt på dåliga banor och trista go-karts. Här har du alla möjligheter i världen att skapa...



Loading next content