Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Assassin's Creed Chronicles: China

Assassin's Creed Chronicles: China

Gamereactor fick chansen att provspela första delen av Ubisofts kommande Assassin's Creed-följetång, och det gav mersmak...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ubisoft har bjudit över Gamereactor till en påkostad kinesisk byggnad i Paris. Vi ska just få se Assassin's Creed Chronicles: China, ett spel som kommer överraska fler än fans av serien. Ubisoft har lyssnat på fansens önskningar om förnyelse och gjort något helt annat. Två av huvudutvecklarna ger oss en kort presentation.

Den första och skillnaden mellan de Assassin's Creed-äventyr vi är vana vid och Assassin's Creed Chronicles: China, är att sistnämnda är ett sidoscrollande spel med så kallad 2,5D-grafik (såsom New Super Mario Bros eller Ori and the Blind Forest). Utvecklarna Climax Studios hymlar inte med att det så kallade Metroidvania-konceptet är en inspirationskälla, och det är något som snabbt blir uppenbart. Under vår spelsession får jag vid videopresentation nästan känslan av att stirra på en rörlig målning. Dessutom avslöjas att Ubisoft kommer göra detta till tre spel, ett från Kina, ett från India och ett från Ryssland - alla med varsin stil, tidsepok och huvudperson.

Assassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: China
Det är ett milt sagt annorlunda Assassin's Creed Ubisoft bjuder på denna gång.

Kina kontrolleras av tempelriddare som kallar sig Tigers, och deras tyranni måste givetvis stoppas. Mitt första uppdrag med handkontroll i näven blir att lönnmörda alla deras höjdare så Kina återigen kan bli ett friare land. Historien låter mig även lära känna huvudpersonen Shao Jin och förklarar vad dennes roll i världen är, och det antyds en koppling till självaste Ezio från Assassin's Creed 2.

Detta är en annons:

2,5D-stilen kommer säkert förvåna många, men det känns faktiskt riktigt bra redan från första stund. Grafiken målas upp av vad som mest liknar vattenfärger och är underbart vacker, men trots detta inbillar jag mig att det nog ändå är en sorts uppvärmning inför det riktiga ofrånkomliga spelet i huvudserien senare i höst. Detta är lyckligtvis en känsla som avtar ganska snabbt, för det märks tidigt hur mycket potential det finns här med olika spelmöjligheter, och det känns hela tiden underhållande. Jag har till exempel utrustning som låter mig distrahera eller dräpa fiender, klättra i taket, släppa föremål, öppna nya passager med mera. Dessutom finns flera vägar mot samma mål, och innan jag vet ordet av känner jag mig halvt beroende av Chronicles: China redan nu.

Assassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: China
Den vackra grafiken ser ut att vara målad i vattenfärg.

Sägas ska dock att det såklart finns irritationsmoment. Spelkontrollen känns till exempel något stel och det är lite otydligt var man egentligen kan gå någonstans i den enorma världen. För att spelets gameplay ska fungera har vakterna även orealistiskt klent synfält och det bjuder mellan varven på ofrivillig komik där man kan klättra fullt synlig alldeles framför deras ögon utan att bli upptäckt, alternativt sitta på huk bakom två vakter som står och pratar utan att de får syn på mig.

Assassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: China
Tre spel i tre länder med olika eror och huvudpersoner.
Detta är en annons:

Men tiden med demot gick fort och det är såklart ett gott tecken. När jag tar taxin ut till Paris flygplats för att åka hem igen känner jag suget efter mer och inser att mitt möte med Assassin's Creed Chronicles: China lämnat ett gott intryck där jag särskilt förvånades över upplägg och grafik. Jag är dock övertygad om att det är många som ser fram emot ett lite annorlunda Assassin's Creed-spel. Den 22 april får vi svaret på om det färdiga spelet levererar när det släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Assassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: ChinaAssassin's Creed Chronicles: China

Relaterade texter



Loading next content