Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Child of Eden

Child of Eden

Epileptisk grafik, musik av genren dunka-dunka och ett intensivt skjutande. Sophie har kollat närmare på Q Entertainments Child of Eden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Glittriga amöbor och andra ryggradslösa mollusker. Vad är Child of Eden för typ av spel egentligen?
Child of Eden är en andlig uppföljare till det minst lika glittriga och oformliga Rez. Vi kan räkna med pumpande technomusik, en ganska pårökt grafik och ett sjujäklars skjutande. Att Q Entertainment med Tetsuya Mizuguchi i spetsen även står för detta shoot-em-up kommer kanske inte som en fullständig överraskning, alltså.

Vad är Tetsuya Mizuguchi för lirare då? Har han en bra meritlista?
Åh ja. Mizuguchi har varit med och designat en hel del riktiga TV-spelsklassisker. Hans styrka är att han har varit inblandad i så olika spel, allt ifrån Sega Rally 2 och Space Channel 5 till Ninety-Nine Nights och Lumines. En riktig multitalang med andra ord.

Hur fungerar spelkontrollen då?
Child of Eden kommer att fungera lite på samma sätt som Rez. Förutom att det gäller att skjuta på allt som rör sig, kommer du att få vibrationer av handkontrollen beroende på vad som händer på TV-skärmen. Tack vare Child of Edens stöd för Kinect och Move kan du dessutom lika bombastisk missildirigent när du med yviga armrörelser släpper lös salva efter salva på de många manetliknande fienderna.

Rez var ju fullt av pumpande technomusik. Vilka är ansvariga för musiken i Child of Eden?
Genki Rockets heter gruppen som har knåpat ihop ljudspåren till Child of Eden. Gruppens medlemmar är namnlösa, ingen vet faktiskt vilka de är, men leds av en påhittad 18-årig utomjording vid namn Lumi som enligt uppgift aldrig ska ha besökt vår gröna planet. Hur skivorna hamnar i japanska skivbutiker är minst sagt ett enormt mysterium.

Detta är en annons:

Okej, så jag kan förvänta mig skön musik, sjuk grafik och epilepsivarning, men har spelet någon handling egentligen?
Tja, om nu shoot-em-ups kan ha en handling som är värd att nämna kan jag berätta att i Child of Edens fall ska du rädda något som kallas för Project Lumi. Project Lumi gör det möjligt att skapa en mänsklig personlighet inne i det mystiska Eden, som har blivit attackerat av ett virus. Buss på det, bara så att allting återställs till det normala.

När kan jag vänta mig detta multisensoriska spel, då?
Child of Eden kommer att dyka upp i höst som det ser ut.

Kommer Child of Eden vara köpvärt?
Absolut! Det kommer till både Playstation 3 och Xbox 360, så plocka hem det till din favoritkonsol.

Child of EdenChild of EdenChild of EdenChild of Eden

Relaterade texter

Child of EdenScore

Child of Eden

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Jonas Elfving har rest genom färgglada världar med både Kinect-kamera och handkontroll, och det har varit en intensiv tripp...



Loading next content