Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Crysis 2

Crysis 2

Utomjordingarna invaderar New York och hotar utrota mänskligheten. Lyckligtvis är Nomad tillbaka med en ny version av nano-dräkten för att tukta dem hård och våldsamt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jäklar vad snyggt E3-demot var, vad kommer det kräva för über-PC?
Faktum är att Crytek visade Crysis 2 till Xbox 360 och inte till PC, det vi såg kommer alltså att bli ändå mycket snyggare om du har en riktigt kraftfull burk hemma. Crysis 2 blir Cryteks första konsolspel och man siktar på att göra ett rejält avtryck rent grafiskt för att demonstrera vad deras nya teknik (Cryenginge 3) är kapabel till oavsett vilket format man spelar på.

Ok, ja då finns det väl knappast kraft över till 3D?
Jo, det gör det faktiskt, till alla format. Crytek visade stereoskopisk 3D till Xbox 360, en konsol som officiellt inte ens stödjer det ännu, och det flöt på utmärkt. De häpnadsväckande omgivningarna kommer med andra ord bli ännu lite mer häpnadsväckande.

Jag tyckte inte jag kände igen nano-dräkten riktigt, vad har hänt?
Trenden i spelvärlden just nu är att strömlinjeforma och göra alla spel tillgängliga för alla. Det inkluderar även Crytek som valt att förenkla nano-dräkten lite. Istället för att välja mellan flera olika egenskaper, handlar det denna gång om två alternativ beroende på om du vill spela taktiskt eller aggressivt. Styrka och rustning är alltså ett alternativ till skillnad från originalet där det var två.

Då kommer fienderna inte ha en chans då?
Utomjordingarna har fått förstärkningar denna gång och kommer med flera nya raser och varianter. Till exempel fick vi se ett par "Predator"-liknande fiender som slog i par och försökte lura in dig i fällor genom att attackera dig omlott. Deras isvapen tycks dock vara ett minne blott, så du behöver inte oroa dig för att frysa i Crysis 2.

Detta är en annons:

Inga isvapen alltså, smart, varför måste alla utomjordningar vara så korkade?
Fel, fel fel, som Brasse hade sagt. Crytek har jobbat extremt hårt med fiendernas artificiella intelligens. Enligt Crytek själva kommer Crysis 2 vara en milstolpe beträffande smarta fiender, de kommer försöka lura dig, samarbeta, nyttja omgivningarna, improvisera och så vidare. De har väl helt enkelt kommit på att bra eldkraft är sjukt mycket bättre än fruset vatten.

Nyttja omgivningarna alltså... Kan man själv också göra det?
Absolut. New York City kommer att vara en riktig lekstuga att röja runt i. Bland annat kommer man att kunna koppla på styrkan i sin nano-dräkt och sparka övergivna bilar på fienderna som då effektivt mosas till en hög fuktig kompost. Du kan också välta objekt och använda dem som skydd, konstruera egna bomber och mycket annat.

Crysis 2Crysis 2Crysis 2Crysis 2

Relaterade texter

Crysis 2Score

Crysis 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Cryteks stekheta uppföljare är en stilstudie i smart designad frihet med underbar grafik. Petter Hegevall har satt betyg...

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

NYHET. Skrivet av Måns Lindman

För hur skall man annars tolka det som skrevs på Crysis officiella Twitterkonto nyligen? Det finns förstås massor av olika sätt att tolka budskapet på men för oss som är...



Loading next content