Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Dance Central

Dance Central

Att skaka rumpa framför TV:n är inte det sämsta - så länge det har med TV-spel att göra. Sophie har kikat närmare på Harmonixs Dance Central

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Dance Central? Vad är det?
Dance Central är ett spel som Harmonix har velat skapa sedan en tid tillbaka. Man kan säga att Harmonix har strövat bortom sina vanliga betesmarker och hamnat på andra sidan staketet. Dance Central är nämligen ett dansspel, och även om musik spelar roll så är det dina vassa moves som är den viktigaste ingrediensen.

Okej, ett dansspel alltså... Förväntas jag köpa en dansmatta och massa andra tillbehör för att kunna lira det?
Nja, visst kräver Dance Central extra prylar till din Xbox 360, men inte så mycket som du kanske tror. Till exempel krävs det ingen skymmande dansmatta för att kunna skaka loss framför TV:n, hur lustigt det må låta. I och med att Dance Central är ett av flaggskeppsspelen till Microsofts nya rörelsebaserade speltillbehör, Kinect, säger det sig självt att dansandet kommer att ske framför den finurliga lilla kameran.

Med tanke på vad Harmonix har gjort för spel tidigare, är det bara rocklåtar att dansa till i Dance Central?
Nej, inte direkt. Många rocklåtar är ganska tunga och svåra att dansa till överlag. Harmonix har gjort avkall på sin rocklåtsfetisch och har poppat till sig ordentligt. Vi kan räkna med att ha hiphop-, pop-, och r&b-låtar i övervägande majoritet på låtlistan. Lady Gagas Poker Face, Lipps Incs Funktytown och Beastie Boys Body Movin' är tre låtar som Harmonix har sagt ska vara med.

Men själva dansandet, hur fungerar det rent praktiskt?
Det kommer onekligen att kännas överväldigande till en början att bemästra de 600 olika dansrörelserna. Du får information om vad du förväntas göra för dansrörelse med hjälp av en ikon med rörelsens namn och den avatar som föreställer dig, sedan är det upp till dig att sätta en klockren 'thunderbolt' eller en snajdig 'feel good'. Men lugn, för att få oss att bli riktiga kungar och drottningar på dansgolvet finns det ett läge där rörelserna introduceras till en början. Men när du väl sätter igång spelet förväntas du klara av att göra rörelser som skulle få självaste Michael Jackson att talla lite oroligt på sig själv.

Detta är en annons:

Att dansa är ju svårt! Kommer jag kunna klara av det?
Ingen fara. Det finns tre svårighetsgrader i Dance Central, och de ska enligt Harmonix vara balanserade. På samma sätt som i Rock Band ökar svårighetsgraden proportionerligt, så du har alla chanser att vänja dig vid att placera fötterna rätt.

Har Harmonix planer på nedladdningsbart innehåll?
Jajamän, Harmonix har uttryckligen sagt att det kommer att dyka upp låtar för nedladdning. Vi kan lätt räkna med en ständig ström av fortsatt underhållning till Dance Central.

Fett, nu är jag peppad! När kommer liret?
Harmonix har förvisso inte sagt någt om ett definitivt släppdatum, men vi kommer att kunna ta del av Dance Central innan årets slut.

Dance CentralDance CentralDance CentralDance Central

Relaterade texter

Dance CentralScore

Dance Central

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Harmonix tar en paus från gitarrer och trummor och ger sig på dansspelsgenren i det innovativa Dance Central. Med hjälp av Kinect-kameran är resultatet mycket bra...



Loading next content